tiistai 2. kesäkuuta 2009

Orjuudesta vapauteen!

"Lain orjuus" ... Kirjoitin tästä aiheesta jotakin 28.5. ja lupasin palata tähän teemaan myöhemmin.

Mitä orjuus on?
"Orjuus on perinteisessä muodossaan yhteiskunnallinen järjestelmä, jossa ihminen on toisen ihmisen omaisuutta. Ennen orjiksi otettiin niin sotavankeja, rikollisia ja velkaantuneita, kuin siviilejäkin jotka pakotettiin työskentelemään omistajansa hyväksi." (Wikipedia.)

Kukaan ihminen ei pidä siitä, että häntä pakotetaan tekemään jotakin toisen hyväksi. Toisen ihmisen hyväksikäyttö on laitonta. Tässä maailmassa on paljon orjuuttavaa hyväksikäyttöä. Onko sinua käytetty hyväksi väärällä tavalla? Onko sinua pakotettu työskentelemään "omistajan" hyväksi? Koetko olevasi hyväksikäytetty vai hyväksikäyttäjä?
Kun ajattelet tämänhetkistä elämääsi, niin kumpi sana kuvaisi sitä paremmin, orjuus vai vapaus?

"Eräällä miehellä oli kaksi poikaa. Nuorempi heistä sanoi isälleen: 'Isä, anna minulle osuuteni omaisuudestasi.' Isä jakoi omaisuutensa poikien kesken." (Luuk:15:11,12.) Kun tuhlaajapoika lähti isänsä kodista, hän ajatteli pääsevänsä vapaaksi lain orjuudesta. Tämä "vapaus" johti pojan elämän holtittomuuteen. Kun rahat loppuivat, "vapaus" vaihtui orjuudeksi. Synnin orjuudessa eläminen on raskasta. Orjuudessa isän koti alkoi tuntua "taivaalta" jonne poika halusi palata. Poika ajatteli, että mieluummin hän olisi isän orjana kuin sikopaimenena, kurjuudessa, ankaran isännän komennettavana. Palatessaan isän kotiin hän kokee suuren yllätyksen. Hän pääseekin takaisin lapsen asemaan. Nyt hän ei olekaan palkkalainen ja orja vaan vapaa, isän poika, perillinen jälleen. Nyt isän kodin säännöt eivät tunnu raskailta ja vaikeilta noudattaa. Poika palvelee isäänsä mielellään. Isän antama armo ja rakkaus muuttavat pojan sydämen asenteen kuuliaiseksi isän tahdolle. Kuuliaisuus on rakkaussuhteen hedelmä. Poika ei palvele isäänsä pakosta vaan rakkaudesta, koska isä on häntä kohtaan hyvä ja rakastava. Poika ei elä lain orjuudessa vaan evankeliumin vapaudessa. Näin tapahtuu kaikille, jotka ottavat Jeesuksen vastaan omana Vapahtajanaan ja Herranaan. Elämä Jeesuksen kanssa on todellista vapautta! Tietoisuus siitä kenen omia me olemme ohjaa valintojamme. Me emme ole itsemme omia, meidät on kalliisti ostettu!

Ei kommentteja: