keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Herran palvelija, Jeesus ja hänen seurakuntansa!


”Katso, minun palvelijani, jota minä tuen, valittuni, johon sieluni on mielistynyt. Olen laskenut Henkeni hänen ylleen, hän tuo oikeuden kansakuntien keskuuteen. Hän ei huuda eikä korota ääntään, ei anna sen kuulua kaduilla. Särjettyä ruokoa hän ei muserra, ja heikosti palavaa kynttilänsydäntä hän ei sammuta. Hän toteuttaa oikeutta uskollisesti. Hän ei sammu eikä murru, ja hän saattaa oikeuden voimaan maan päällä. Meren saaret odottavat hänen opetustaan.” (Jes. 42:1-4.)

Tämä on toteutunut profetia Jeesuksesta. Jeesus on tuonut oikeuden kansakuntien keskuuteen sinne, missä hänet on otettu vastaan Vapahtajana ja Herrana. Tällaista Herran palvelijaa kaikki kansakunnat tarvitsevat erityisesti tänä aikana, kun maailman rauha on järkkynyt. Laittomuuden lisääntymisen seurauksena monet maat ovat ajautuneet kauaksi Jumalasta ja Jumalan tahdosta. Maailmassa on nyt paljon pimeyttä, epäsopua ja tulevaisuuden pelkoa.

Ihmisten katseiden pitäisi tänään kääntyä Jeesuksen puoleen. Vain Jeesus on ratkaissut ihmiskunnan kaikki ongelmat. Hänellä on ratkaisu myös tämän päivän kaikkiin ongelmiin. Kristuksen sovitustyö ja hänen rakkautensa meitä kohtaan johtaa meidät sovintoon Jumalan, itsemme ja toinen toistemme ja ympäristömme kanssa. Anteeksi antaminen ja anteeksi saaminen vapauttaa meidät vihamielisyydestä, katkeruudesta ja kaikista niistä seurauksista, mihin väärät asenteet ja teot ovat ihmiset johtaneet.

Kun me käännämme katseemme Jeesuksen puoleen, niin mitä me näemme? Mitä meidän seurakuntien jäsenten, Jeesuksen seuraajien, Jumalan lasten tulisi nähdä ja oppia?

Tekstissämme on monia avainsanoja, jotka valaisevat meille Jeesuksen luonteen ja hänen tehtävänsä. Löydämme näistä ajatuksista myös oman paikkamme ja tehtävämme ja tarpeemme.

Herran palvelijan, Jeesuksen, elämä lapsena ja nuorena oli rauhallista, yksinkertaista ja vaatimatonta. Hänen ruumiinsa, sielunsa ja hengellinen elämänsä kehittyivät luonnon lakien mukaisesti sopusuhtaisesti ikäkausien mukana. Hän oli todellinen ihminen, meidän veljemme. Hän ei huutanut ja korottanut ääntään kaduilla. Hän ei tehnyt itsestään suurta numeroa ja haloota. Kodin lämpö ja luonnon rauha, rukous ja kirjoitukset antoivat hänelle hyvän kasvupohjan. Maailman meteli, itsekkyys, rikkauksien, kunnian ja vallan tavoittelu eivät kuuluneet Jeesuksen kasvatukseen ja toimintatapoihin. Maallinen suuruus ja arvonimet olisivat haitanneet Jeesuksen elämäntyötä. Itsensäkieltämisen ja nöyryyden periaatteet seurasivat häntä koko hänen elämän ajan. Jeesuksen elämään ei sekoittunut mitään itsekorotusta.
Jeesus ei käyttänyt sellaisia keinoja, joilla ihmiset yleensä tekevät toisia alamaisikseen tai hankkivat kunniaa. Hän ei käyttänyt väkivaltaa, pakkovaltaa eikä manipuloinut ihmisiä saadakseen heistä seuraajiaan. Hänen toimintansa motiivina oli aina rakkaus. Jeesus ei ollut hyväksikäyttäjä vaan kaikkien palvelija. Joka päivä aamusta iltaan hän teki hyvää, pelasti ja paransi ihmisiä, opasti heitä vanhurskauden tielle. Jeesuksen rukousten kautta paholaisen oli väistyttävä ja jätettävä ihmiset rauhaan. Jeesuksen sydän oli täynnä rakkautta, myötätuntoa ja sääliä kaikkia ihmisiä kohtaan. Kaikki, jotka tulivat hänen luokseen, saivat avun. Ennakkoluulot ja raja-aidat eivät rajoittaneet eivätkä estäneet Jeesuksen työtä koko ihmiskunnan hyväksi.

Jeesus on Jumalan Poika, valittu Herran palvelija, johon Isän sydän on mielistynyt.
Hän ei koskaan muserra heikkoa ja särkynyttä ihmistä. Hiipuvaa uskoa hän ei sammuta, vaan puhaltaa Henkensä kautta uutta tulta jokaiseen sieluun, joka etsii häntä ja huutaa häntä avuksi. Jeesus toteuttaa aina oikeutta ja vanhurskautta ja hän jakaa armoaan syntinsä tunnustaville, katuville ihmisille.
Pyhän Hengen ja sanan kautta hän haluaa kirkastaa meille uhrinsa ansiot, oman vanhurskautensa ja armonsa, jotta me saisimme häneltä syntimme anteeksi, pelastusvarmuuden ja iankaikkisen elämän.

Jeesus toteuttaa oikeutta uskollisesti tänä päivänä Kristuksen ruumiissa eli seurakunnassa ja seurakunnan kautta maailmassa. Seurakunta on nyt Herran palvelija. Seurakunnan kautta maailman kansat ja meren saarilla asuvat odottavat evankeliumia, joka on Jumalan voima pelastukseksi jokaiselle, joka sen uskoo ja ottaa vastaan.
Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niin kuin on kirjoitettu: ”Vanhurskas on elävä uskosta.” (Room. 1:16,17.) Tämä uskonpuhdistuksen kautta 500 vuotta sitten esille noussut totuus kirkastaa evankeliumin ilosanoman myös meille tänä päivänä.

Isä Jumala laski Henkensä Jeesuksen ylle. Sen tähden Jeesus oli vahva ja suoritti palvelustehtävänsä uskollisesti loppuun saakka. Täydelliseen voittoon asti. Nyt vuorostaan Jeesus on laskenut Pyhän Hengen seurakunnan ylle. Jumala tulee päättämään työnsä maailmassa seurakunnan kautta, jonka ylle lasketaan Pyhän Hengen syyssade. Hengen voimassa julistettu lopun ajalle tarkoitettu sanoma kokoaa kaikki uskovat Jeesuksen puolelle ja valmistaa kaikki Herran omat suureen sadonkorjuuseen, joka tapahtuu Jeesuksen takaisintulon yhteydessä. Jeesus etsii nyt Elian ja Johannes Kastajan kaltaisia Jumalalle uskollisia rohkeita miehiä ja naisia päättämään Herran työn maailmassa.

Elämme nyt lopun ajassa. Jeesuksen antamien merkkien ansiosta voimme tämän tietää. Jeesus tulee pian takaisin.

Yli viikko sitten sapattiaamuna minulle tuli puhelu, kun olin vielä nukkumassa. Tuntematon naisääni sanoi minulle, että nyt meidän kaikkien tulee rukoilla paljon koko "ristikansan" puolesta, sillä meidän vapautumisemme hetki on tullut lähelle. Hän sanoi tämän ajatuksen kolmeen kertaan. En tiedä oliko hän ihminen vai enkeli. Puhelinnumeroa ei saanut selville.

Jeesus sanoo lopun merkkien täyttyessä: ”Kun nämä alkavat tapahtua, rohkaiskaa mielenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.” (Luuk. 21:28.)

Tapasin muutama vuosi sitten Kuusamossa 90-vuotiaan uskovan sisaren, joka mainitsi minulle tämän tekstin ja hän sanoi, että lopun merkit ovat alkaneet tapahtua jo ajat sitten. Nyt on siis aika rohkaista mielemme ja nostaa päämme! Tehkäämme näin tänä päivänä! Jumala teitä kaikkia siunatkoon! Aamen!

2 kommenttia:

Seija kirjoitti...

Hei!
Olin kuuntelemassa Turussa Markku Veiloa ja hän puhui juuri näistä asioista. Nyt on todella laitettava asiat kuntoon Jumalan kanssa ja jos haluaa olla ensimmäisessä ylösotossa tunnustettava että Jeesus on ainoa joka voi pelastaa tästä maailman ajasta.

Suosittelen että kuuntelette netistä Asanna.fi Markku Veilon puheen jonka hän piti perjantaina 27.1.-17

Siunausta kaikille

T. Seija

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Seija, kommentistasi. Pitää kuunnella tuo puhe.