sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Uskon ja epäuskon taistelu ei pääty, ennen kuin Jeesus tulee takaisin!

"Sen tähden minä olen sanonut teille, ettei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei minun Isäni sitä hänelle suo." Tämän jälkeen monet hänen opetuslapsistaan vetäytyivät pois eivätkä enää vaeltaneet hänen kanssaan." (Joh. 6:65,66.)

Leipäihmeen jälkeen kansa olisi halunnut tehdä Jeesuksesta kuninkaan väkisin. Jeesus ei hyväksynyt tätä ajatusta, vaan pyysi kansaa poistumaan paikalta, samoin hän pyysi opetuslapsiaan palaamaan veneellä Kapernaumiin. Jeesus halusi jäädä yksin rukoilemaan vuorelle.

Kansa pettyi suuresti, samoin opetuslapset. Kukaan ei voinut käsittää, miksi Jeesus ei suostunut tähän heidän mielestään niin hyvään ajatukseen. Kaikilla oli väärä kuva Messiaasta.

Ihmiset olivat odottaneet Rooman vallasta vapauttajaa niin kiihkeästi, ettei mikään muu ajatus vapaudesta tullut heidän mieleensäkään.

Kun maalliset asiat täyttävät mielemme, hengelliset unohtuvat.

Jeesuksen opetukset Jumalan valtakunnasta hylättiin ja siihen sisälle tulemista ei ymmärretty. Monet opetuslapset vetäytyivät pois. Tämä luopumus murehdutti Jeesusta todella paljon. Jeesus tiesi, että nämä, jotka nyt halusivat tehdä hänestä kuninkaan, myöhemmin huutaisivat hänelle kuolemantuomiota ristillä.

Jeesuksen läheisten opetuslasten usko joutui myös kovalle koetukselle. Heidän pettymyksensä ja sisäinen myrskynsä ravistettiin heiltä pois järvelle nousseen ankaran myrskyn keskellä. Jeesuksen käveleminen aaltojen keskellä ja myrskyn vaientaminen vakuuttivat heille Kristuksen jumaluudesta niin paljon, etteivät he halunneet jättää Jeesusta muiden mukana, vaan tunnustivat hänet Jumalan Pojaksi, jolla on iankaikkisen elämän sanat. He halusivat pysyä hänen luonaan ja seurata häntä.

Luopumuksen henki on tarttuvaa. Historia opettaa, että erityisesti johtajien luopumus Jumalasta vie kansan mukanaan luopumuksen tielle epäuskoon. Toisaalta myös uskon henki on tarttuvaa. Yhdenkin vahva usko ja luottamus Jeesukseen voi tuoda herätyksen ja uskonpuhdistuksen hyvät hedelmät koko kansan keskuuteen. Siitä on jo 500 vuotta, kun tällainen ihme maailmassa tapahtui. Toivottavasti tämä tapahtuu meidänkin päivinä.

"Henki sanoo selvästi, että viimeisinä aikoina jotkut luopuvat uskosta ja seuraavat eksyttäviä henkiä ja riivaajien oppeja." (1. Tim. 4:1.)

"Me emme ole kuitenkaan niitä, jotka vetäytyvät pois ja joutuvat kadotukseen, vaan niitä, jotka uskovat sielun pelastukseksi." (Hepr. 10:39.)

Uskon ja epäuskon taistelu ei pääty ennen kuin Jeesus tulee takaisin!

Ei kommentteja: