perjantai 20. tammikuuta 2017

Jumalan lahjat tuovat elämää ja virvoitusta!

"Jeesus sanoi hänelle: "Tyttäreni, uskosi on tehnyt sinut terveeksi. Mene rauhaan ja ole terve vaivastasi." --- "Älä pelkää, usko ainoastaan!" (Mark. 5:34.)

Verenvuotoa sairastavalla naisella ja Jairoksella oli uskoa, joka tarttui Jeesukseen, avun lähteeseen.
Elävä usko pelastaa ja parantaa ihmisen. Tiedollinen usko ei ole kuitenkaan sitä uskoa, joka hyödyttää meitä. Kun kuulemme kertomuksia Kristuksesta, nämä kertomukset voivat olla meille uskon siemeniä, mutta vasta sitten, kun uskomme Kristukseen tai uskomme häntä, niin uskosta tulee omakohtainen kokemus, joka hyödyttää meitä. Tiedollinen usko on kuin mielipide Jeesuksesta. Se ei ole sitä uskoa, joka pelastaa sairaan.

Pelastava ja parantava usko heittäytyy kokonaan Kristuksen varaan. Kristuksen ansiot avautuvat uskon silmille niin suurina, että luottamus avusta tulee konkreettiseksi ja todelliseksi. Elävä usko on kuin liitto Jeesuksen kanssa. Liitto Jeesuksen kanssa merkitsee suurta voittoa ja vahvuutta. Meidän heikon uskon tilalle, tulee Jeesuksen usko, joka voittaa maailman.

Usko määritellään lujaksi luottamukseksi näkymättömään, siihen mitä toivotaan hartaasti. Nainen uskoi hartaasti paranevansa, jos hän saisi koskettaa Jeesusta. Tämä usko palkittiin. Hän sai lähteä Jeesuksen luota rauhassa ja terveenä, rohkaisevien sanojen saattelemana: "Tyttäreni, uskosi on tehnyt sinut terveeksi".

Usko murtautuu myös kuoleman porttien tuolle puolen. Tämän sai kokea Jairoksen perhekunta, kun heidän kuollut tyttärensä palasi takaisin elävien kirjoihin.

Jeesuksen ansioiden kautta saamamme avun runsaus on mittaamaton. Tämän koettuamme emme voi jäädä piiloon omaan kuoreemme, vaan haluamme todistaa hänestä, jolta olemme saaneet elämän. Kiittää ja ylistää Jumalaa ja kertoa hänen ihmeellisistä teoistaan meitä kohtaan. Näin uskon siemenet, kylvetään kuulijoiden sydämeen ja koko ympäristö, jossa elämme voi tulla kauniiksi puutarhaksi, jossa Jumalan rakkauden lahjat tuovat elämää ja virvoitusta Jumalan kunniaksi.

Ei kommentteja: