maanantai 30. tammikuuta 2017

Esteiden läpi tunkeutunut usko tuo jumalallisen avun!

"Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon sinulle niin kuin tahdot." Siitä hetkestä hänen tyttärensä oli terve." (Matt. 15:28.)

Kanaanilaisen naisen usko sai Jeesukselta tunnustusta. Parantamalla pakanakansaan kuuluvan naisen tyttären riivaajista, Jeesus opetti opetuslapsiaan suhtautumaan kaikkiin kansoihin ja rotuihin kuuluviin ihmisiin säälivästi rakkaudella. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia syntyperästä riippumatta.

Kun kanaanilaisen naisen uskoa koeteltiin, hän joutui kokemaan koiran asemaan joutumisen. Siitä huolimatta hän ei hellittänyt, koska hän uskoi saavansa avun Jeesukselta. Usko on ihmeellinen Jumalan lahja. Mitkään esteet ja ihmisten rakentamat ennakkoluulojen muurit eivät voi estää uskoa voittamasta epäuskoa.

Jeesus halusi avartaa opetuslastensa sydämet näkemään kaikki ihmiset Jumalan armon ja rakkauden kohteina. Eristäytyminen ei kuulu Jumalan suunnitelmiin pelastaa maailmaa pahuudelta. Jos yksityinen ihminen, kansakunta tai seurakunta eristäytyy muista ihmistä, kansoista tai yhteisöistä ja on kiinnostunut vain omasta hyvinvoinnistaan, ei toteuta Jumalan tahtoa. Evankeliumi on lahja koko maailmalle. Sen julistajien on oltava yhteydessä kaikkien ihmisten kanssa. Jumalan silmissä kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Jokaisen ihmisen sielu on yhtä kallisarvoinen. Jeesus on kuollut kaikkien ihmisten puolesta ja maksanut kalliin hinnan, jotta kaikilla olisi sama mahdollisuus pelastua synnin vallasta ja ikuiselta kuolemalta iankaikkiseen elämään.

"Ei ihminen eikä Saatana voi rakentaa ainoatakaan sellaista estettä, jonka läpi ei usko voisi tunkeutua.! (E.G.W. 4. A & O s. 347.)

Siellä missä kaikki esteet murtuvat, siellä Pyhä Henki pääsee vaikuttamaan ja luomaan uutta elämää, uskon elämää! Näin tapahtui kanaanilaisen naisen kodissa ja näin tapahtuu jokaisessa kodissa, jossa Jeesus otetaan vastaan Vapahtajana ja Herrana! Esteiden läpi tunkeutunut usko tuo jumalallisen avun!

Ei kommentteja: