torstai 19. tammikuuta 2017

Sinä pidät maasta huolen!

"Sinä pidät maasta huolen" (Ps. 65:10.)

Jumala loi kauniin maan ja hän pitää siitä huolen. Jumala antaa auringonpaisteen, sateen ja tuulen. Vuodenajat seuraavat toisiaan. Jokaisella vuodenajalla on oma tärkeä tehtävänsä. Herra hallitsee kaikki luonnonvoimat ja valvoo, ettei mitään pahaa tapahdu ilman hänen sallimustaan. Kun tapahtuu katastrofeja, Jumala on ne sallinut tapahtuvaksi. Syytä siihen emme tiedä. Jokainen vitsaus on kutsu parannuksen tekoon.

"Jumalan virta on vettä täynnä. Sinä valmistat heidän viljansa, sinä todellakin valmistat sen! (Ps. 65:10.)

Maapalolla on paljon vettä. Vesi on elämälle välttämätöntä. Vilja ei kasva ilman vettä. Puhdas vesi on Jumalan suuri lahja meille. Toivottavasti emme saastuta sitä.

Opettaja antoi meille koulussa monia aiheita, joista meidän piti valita yksi ja kirjoittaa siitä aine.
Kerran taululle ilmestyi aihe: "Vesien tulevaisuus". Valitsin tämän aiheen ja kirjoitin siitä aineen. Seuraavalla kerralla, kun aineet oli korjattu ja arvosteltu, hämmästyin, kun opettaja luki aineeni koko luokalle. Kirjoituksestani pidettiin. Harmi, kun en ole säilyttänyt tätä kirjoitusta.

Kirjoitin veden merkityksestä elämälle ja luonnon suojelemisen tärkeydestä. Pohdin vesien saastumisen ja luonnon tasapainon järkkymisen seurauksia. Totesin, että puhtaasta vedestä tulee suuri puute ja joudumme maksamaan siitä enemmän kuin osaamme edes kuvitella.

Jumala pitää maasta huolen. Hän antoi myös meidän tehtäväksemme huolehtia maasta. Olemmeko olleet uskollisia tälle tehtävälle?

Ei kommentteja: