keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Taivaan Isän kasvojen näkeminen on parasta, mitä voimme koskaan kokea!

"Mutta minä saan katsella sinun kasvojasi vanhurskaudessa, herätessäni ravita itseni sinun muotosi katselemisella." (Ps. 17:15.)

Jumalaan katsominen on oikeaan suuntaan katsomista. Jumalan muodon katseleminen merkitsee erityisesti Jumalan luonteen katselemista. Armon ja totuuden näkeminen Krsituksessa ravitsee sielun ja vahvistaa mielen. Ne, jotka katsovat itseensä, pettyvät ja masentuvat, koska meissä ei ole mitään hyvää. Ne, jotka katsovat toisiin ihmisiin, pettyvät myös, koska he näkevät toisissa ihmisissä yleensä paljon virheitä. Virheisiin katsojat alkavat syyttää lähimmäisiään ja korottavat itsensä katsomiensa kohteiden yläpuolelle ja näkevät itsensä muita ihmisiä parempina. Ne, jotka katsovat ongelmiin, menettävät rohkeutensa ja voimansa. Ainoa oikea kohde, jota katselemalla muutumme ja vahvistumme ja kasvamme ihmisinä, on Jeesus, Vapahtajamme. Jeesukseen katsominen parantaa, puhdistaa ja pelastaa meidät. Kasvot eivät punastu häpeästä, jotka katsovat Herraan, vaan ne säteilevät iloa, vanhurskautta ja Jumalan pyhyyttä.

Meidän tulee alati katsella ristillä kärsivän Vapahtajan kasvoja. Siellä näemme arvomme ja Jumalan rakkauden suuruuden meitä kohtaan ja kaikkia ihmisiä kohtaan. Kova katseemme pehmenee, arvostelun henki katoaa, ja syyttävä sormi laskeutuu alas, kun katselemme kärsivää Vapahtajaa ristin juurella.

Meidän tulisi kaikissa tilanteissa, joissa heräämme, luoda ensimmäinen ja viimeinen katseemme Jeesukseen. Sitten vasta muihin asioihin ja kohteisiin.

"Herätessäni", on monisisältöinen ajatus. Fyysinen herääminen tuo ensimmäisenä mieleen aamun. Aamulla onkin hyvä katsoa ensimmäisenä Jeesukseen, lukemalla Raamattua ja rukoilemalla hänen kasvojensa edessä. Hengellisen heräämisen hetkellä näemme Herran ja saamme katsella hänen muotonsa kirkkautta. Ylösnousemuksen aamuna Herran kavot loistavat kaikkein kirkkaimmin ja sen jälkeen nuo kasvot eivät kätkeydy hänen omiltaan milloinkaan. Silloin näemme pelastajamme kasvot kasvoista kasvoihin, eikä tämä kirkkautta sädehtivä katsekontakti koskaan häviä. Taivaan Isän kasvojen näkeminen on parasta, mitä voimme koskaan kokea!

Ei kommentteja: