sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Eeva Annikki Alatalo nukkui pois 96-vuoden iässä

Eeva Annikki Alatalo nukkui pois 23.2.2016. Hän oli kuollessaan 96-vuotias. Siunaustilaisuus pidettiin perjantaina 18.3.2016 Kempeleen kirkossa ja muistotilaisuus srk-talolla, Kempeleessä. Saattoväen joukossa ei ollut yhtään omaista, koska lähiomaiset olivat kuolleet tai iäkkäinä ja huonokuntoisina kaukana Kempeleestä estettyinä saapumaan paikalle.

Syntyessään 12-lapsiseen perheeseen lääkäri oli todennut: "Valitettavasti tämä vauva ei tule elämään kovin kauaa", niin heiveröinen hän oli. Toisin kuitenkin kävi. Annikki sai elää pitkän ja rikkaan elämän saaden olla siunauksena ja rohkaisuna monelle.

28-vuotiaana Annikista tuli adventisti. Hän opiskeli Toivonlinnassa, Piikkiössä ja työskenteli Tampereella, Aitolahden vanhainkodilla.

50-luvulla Annikki perusti Ouluun ensimmäisen luontaistuotekaupan ja piti sitä 30 vuotta. Näissä merkeissä hän sai mahdollisuuden tutustua moniin tunnettuihin oululaisiin, erityisesti kunnostaan huolta pitäviin urheilijoihin.

Annikki oli luoteeltaan ulospäinsuuntautunut, iloinen, puhelias ja hyvin antelias ja vieraanvarainen ihminen. Hän rakasti Jumalaa ja erityisesti lapset olivat hänen sydäntään lähellä. Hän piti Kempeleen adventtiseurakunnan rukoushuoneella lastenkerhoa, jossa hän opetti lapsille Raamatun kertomuksia, askarteli heidän kanssaan ja teki mukavia retkiä.

Muistotilaisuudessa saimme kuulla monia rohkaisevia kokemuksia, joita lapset olivat kokeneet Annikin työn kautta.

Annikin usko näkyi hänen arjessaan. Hän ei pitänyt valoa vakan alla, vaan antoi sen loistaa kaikille hänen lähellään oleville.

Nyt Annikki saa levätä vaivoistaan ja odottaa Jeesuksen takaisintuloa, jolloin Jeesus herättää uskossa nukkuneet ensimmäisessä ylösnousemuksessa. Tämä toivo kannustaa meitä kaikkia odottamaan tuota suurta päivää!

"Mutta sinun kuolleesi virkoavat eloon, heidän ruumiinsa nousevat ylös. Herätkää ja riemuitkaa, te, jotka tomussa lepäätte! Sinun aamukasteesi on valkeuksien kaste, ja maa tuo vainajat esiin." (Jes. 26:19.)

Ei kommentteja: