lauantai 19. maaliskuuta 2016

Herra tarjoaa meille uudet puhtaat vaatteet!

Lähde on raikas, koska vesi vaihtuu koko ajan. Uutta vettä tulee tilalle, kun entinen valuu pois. Lähde pulppuaa elämää. Se ei ole paikallaan hetkeäkään. Meidän elämämme tulisi olla kuin lähde. Elävän veden raikkauden tulisi virrata elämämme läpi siunausvirtojen lailla. Sana ja rukous tuovat raikkautta elämäämme, kun Pyhä Henki virvoittaa meitä. Opetuslasten sydän hehkui intoa, kun Jeesus selitti heille, mitä hänestä oli kaikissa kirjoituksissa sanottu. Jeesuksen kirkastuminen kirkastaa kasvomme, ja kasvojen kirkastuminen on merkki sydämen uudistumisesta.

"Teidän tulee hylätä vanha ihmisenne, jonka mukaan te ennen vaelsitte ja joka turmelee itsensä seuratessaan petollisia himoja, uudistua hengeltänne ja mieleltänne ja pukea yllenne uusi ihminen, joka on luotu Jumalan kuvan mukaisesti totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen." (Ef. 4:22-24.)

Himot ovat petollisia ja niihin suostuminen vangitsee mielen vahvoilla kahleilla. Nämä kahleet eivät katkea omilla voimilla. Jumalan armo auttaa meitä hylkäämään vanhan ihmisen ja se tekee tilaa uudelle ihmiselle. Jumala kutsuu meitä uudistumaan mieleltämme ja kehottaa meitä pukeutumaan Kristukseen. Toimiessamme näin elämästämme tulee kuin raikas lähde, joka pulppuaa totuutta, vanhurskautta ja pyhyyttä Jumalan kunniaksi ja lähimmäisille siunaukseksi.

Pukeutuminen tapahtuu joka päivä. Mielemme täytyy myös uudistua joka päivä. Vanhat hyvät ajat eivät riitä. Vahva uskon elämä kaipaa tuoreutta. Jatkuvaa yhteyttä Herraan, joka uudistaa mielemme joka päivä ja yllättää meidät armollaan. Jokainen armon aamu on uusi alku ja mahdollisuus sisäiselle uudistumiselle ja kasvulle. Uskonnollinen muodollisuus tappaa luovuuden ja tekee päivästä tylsän. Pelastuksen riemu koetaan Jumalan kohtaamisessa. Herra kutsuu meitä jatkuvasti luokseen. Tähän kutsuun saamme vastata ja pyytää Herraa uudistamaan meidät läpikotaisin.

Tänään puhuimme kirkossamme ensirakkaudesta. Efeson seurakuntaa nuhdeltiin ensirakkauden hylkäämisestä. Tässä on kysymys tietoisesta valinnasta. Todellinen rakkaus on tahdon asia. Kun me tahdomme ja valitsemme rakastaa, niin Jumala antaa Pyhän Henkensä kautta meille rakkautta, joka uudistaa suhteemme häneen ja myös toinen toisiimme.
Nyt on aika pukeutua! Herra tarjoaa meille uudet puhtaat vaatteet!

Ei kommentteja: