perjantai 18. heinäkuuta 2014

Täyttykää Hengellä!

Pyhä Henki on paras mahdollinen rinnalla kulkijamme tämän maisen matkamme ajan. Hän toimii hyväksemme samalla tavalla kuin Jeesus, lohduttaen, auttaen, neuvoen ja puolustaen meitä. Pyhällä Hengellä on äly, tahto ja tunteet, joten hän on persoona. Jumalallisella persoonalla on kaikki valta ja voima. Jeesus esitteli Pyhän Hengen opetuslapsilleen ja sanoi lähettävänsä Hänet olemaan kanssamme ja rinnallamme maailman loppuun asti. Pyhä Henki edustaa Kristusta ja kirkastaa Hänet meille. Hän muistuttaa meitä kaikesta, mitä Jeesus sanoi ja teki hyväksemme. Pyhä Henki näyttää todeksi syntimme, että näkisimme vanhurskauden tarpeemme, jonka saamme Kristuksessa. Pyhä Henki on jumalallinen persoona, koska hän tietää tulevat asiat samalla tavalla kuin Isä ja Poika. Pyhällä Hengellä on luomisvoima, jota Hän käyttää luodessaan meidät uudesti sanan ja veden kautta. Pyhä Henki on antanut meille Raamatun, jossa näemme Hänen toimintansa hyväksemme. Pyhä Henki oli Jeesukselle läheinen ystävä ja tärkeä voiman lähde. Jeesus tarvitsi joka päivä Pyhän Hengen kasteen. Jeesuksella oli täydellinen yhteys Isän ja Pyhän Hengen kanssa. Jeesus opetti, että hänen seuraajansa kastetaan myös Pyhällä Hengellä, kuten Hänetkin kastettiin. Pyhällä Hengellä täyttyminen tarkoittaa jatkuvaa Hengessä vaeltamista. Ihminen on silloin kokonaan Hengen vaikutuksen alainen, kun Pyhä Henki saa häntä johdattaa tahtonsa mukaan. Pyhä Henki johtaa ihmisen totuuteen, koska Hän rakastaa totuutta ja on totuus, kuten Jeesuskin. Totuuden Henki johdattaa hyvin mielellään totuutta rakastavia ihmisiä Jeesuksen luokse. Isä on antanut meille lahjan Jeesuksessa ja Pyhässä Hengessä. Jos torjumme Isän lahjan ja vastustamme Pyhää Henkeä, niin voimme syllistyä Pyhän Hengen pilkkaan. Pyhä Hengen vaikutuksen mitätöiminen on kohtalokasta. Jos väitämme paholaisen työksi sitä työtä, mitä Pyhä Henki tekee meissä ja meidän hyväksemme, niin syyllistymme anteeksiantamattomaan syntiin, koska hylkäämme silloin Jeesuksen ja hänen uhrinsa meidän puolestamme.   

"Älkää juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä." (Ef. 5:18.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin, hieno kehoitus edellisessä ja näin ilo kasvaa ja tuska vähenee kun Herra koskettaa ja voitamme lihan mielen ja saamme näyn taivaan ihanuudesta matkalla taas pienen matkan tänään Herraa armon avulla,kiitos ja siunausta,keijo södertälje

Paavo Hautala kirjoitti...

Raamatun aiheet ovat ehtymättömät! Elävää vettä sielun janoomme ja elämän leipää hengelliseen nälkäämme! Siunausta sinulle!