sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Pyhyys on jumalasuhteemme hedelmä!


 
"Herra on kuningas, hän on pukeutunut loistoon. Herra on pukeutunut, vyöttäytynyt voimaan. Sen tähden maanpiiri pysyy lujana, se ei horju. Sinun valtaistuimesi on vahva aikojen alusta, hamasta ikuisuudesta olet sinä. Virrat nostavat, Herra, virrat nostavat äänensä, virrat nostavat kuohunsa. Mutta mahtavampi kuin suurten, valtavien vetten pauhina, mahtavampi kuin meren kuohut on Herra korkeudessa. Sinun todistuksesi ovat täysin luotettavat. Pyhyys kaunistaa sinun huonettasi kautta aikojen, Herra." (Ps. 93:1-5.)

Herra on ainoa todellinen kuningas maailmankaikkeudessa. Hänen valtaistuintaan ei voi kukaan eikä mikään kukistaa. Pukeutuminen ja vyöttäytyminen kuvaavat Jumalan valmiutta puolustaa oikeutta ja vanhurskautta. Jumalan loistoa ja voimaa ei himmenä eikä heikennä mitkään syytökset, jotka ovat häntä vastaan kohdistettu ja joita tullaan kohdistamaan. Maanpiiri pysyy lujana hänen hallintavaltansa suuruuden tähden. Meidän ei tarvitse pelätä kohtaloamme hänen suojelevien käsiensä alla.

Raamatun profeetallisessa kielessä vedet kuvaavat kansoja ja kansanjoukkoja. Puhutaan kansojen merestä. Vaikka kansat kuohuvat ja pauhaavat Jumalaa vastaan, niin kaiken yläpuolella on väkevä Jumala, jonka korkeutta ei voi mikään murskata. Jumalan valtaistuin pysyy lujana. Ihmisten maailmassa valtaituimia kukistuu ja niitä nousee uusia sotien ja vallankaappausten seuraksena, kun kansojen meri kuohuu. Lopun aikana pakanakansat ovat vihastuneet. Tämä ei tiedä hyvää. Vihastuminen ja vihan valta tuhoaisi maan ja kansat hetkessä, jos Herra ottaisi varjelevan kätensä pois ihmiskunnan yltä. Armossaan hän on antanut meille lupauksensa. Jumalan lupausten ja todistusten varassa eläminen vahvistaa askeleemme. Niihin voi aina luottaa, koska ne eivät petä.

Jumalan oikea tunteminen ja kunnioittava asenne häntä kohtaan johtavat meidät pyhyyteen. Pyhyys kaunistaa ihmisen ja seurakunnan sisäisellä kauneudellaan paljon paremmin kuin ulkoinen loistokkuus ja keinotekoinen kauneus. Pyhyys on jumalasuhteemme hedelmä. Se on aina Jumalan pyhyyttä, jonka saavat armosta ne, jotka Jumalaa kumartavat ja palvovat.

Ei kommentteja: