maanantai 26. syyskuuta 2016

Taistelu sieluista kiihtyy ennen Jeesuksen tulemista

"Hän on kaikkien kilpi, jotka häneen turvaavat." (2. Sam. 22:31.)

Maapallolla käydään monia sotia, joissa kuolee paljon ihmisiä. Kuusamossa asuva turvapaikanhakija sai kuulla kahden tätinsä ja toisen tädin 10-vuotiaan pojan kuolemasta Syyriassa. Menehtyneiden muistoksi paloi meilläkin kynttilä. Elämä on suurta taistelua eloonjäämisestä.

Suurin taistelu maailmassa on kuitenkin taistelu sieluista. Tämä on näkymätöntä taistelua, mutta todellista ja seuraukset näkyvät ja tuntuvat. Taistelu sieluista kiintyy ennen Jeesuksen tulemista. Ihminen, joka kaikessa heikkoudessaan ja avuttomuudessaan turvautuu Jumalaan, on turvassa. Jeesuksen voitto paholaisesta on niin perusteellinen, ettei kenenkään tarvitse epäillä omaa voittoansa Jeesuksen kanssa. Omin voimin ei ole mitenkään mahdollista pysyä pystyssä, mutta Jeesuksen kanssa se on mahdollista.

Laulu: Turvaa kuin lintunen vuoreen (AL 107)

1. "Turvaa kuin lintunen vuoreen, Kiusattu ken oletkaan! Elämän lähteelle riennä, Pseydy lainehissaan! Vaara kun läsnä on, juokse, Kiiruhda Jeesuksen luokse! Hän kuoli syntisi vuoksi, Vielä sua armahtaa hän. Oi, vielä sua armahtaa hän.

2. Hän oli kiusattu kaikiss', niinkuin me kiusatahan, Vaan ei hän sortunut syntiin, Kiusattu kuolemahan. Puhtaana hän Karitsana, Pappina, Vapahtajana, Iäti armahtavana on sinun autuutesi, Hän yksin sun autuutesi.

3. Hän sua suojella tahtoo, Pyyhkiä kyynelehet, Unhoita ei iankaiken, Haavoissaan jos lymyilet. Riennä! Äl' viipyen vuota, Surren äl' epäile suotta! Uskollisuuteensa luota, Kuule, hän ystäväs' on! Oi, kuule, hän ystäväs on."  (M.S.B. Dana)

Ei kommentteja: