sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Hänen tiensä on aina turvallinen

"Meren halki kävi sinun tiesi, polkusi läpi suurten vetten, eikä sinun jalanjälkiäsi voitu havaita. Sinä johdatit kansaasi kuin lammaslaumaa Mooseksen ja Aaronin kädellä." (Ps. 77:20,21.)

Veden varaan joutuminen on pelottava kokemus, koska ihminen pelkää hukkumista. Erämaa on toinen pelottava paikka, koska siellä pelkäämme eksymistä. Jumala voi kuitenkin kaitselmuksessaan johtaa meidät kulkemaan erämaassa tai syvissä vesissä. Hänen johtonsa kohdallamme on kuitenkin meidän parhaaksemme. Jumalan tie on oikea tie ja voimme kulkea sitä turvallisella mielellä.

Mooses ja Aaron olivat veljeksiä, jotka Jumala oli kutsunut viemään Jumalan kansan pois Egyptin orjuudesta. He seurasivat Jumalan johdatusta, mutta kansa napisi heille tien kovuutta. Johtajia kohtaan osoittama napina oli syytös Jumalaa kohtaan, joka oli kansan todellinen johtaja. Jumalaa vastaan napiseminen ja hänen syyttämisensä veivät heidät erämaahan. Kesti neljäkymmentä vuotta ennen kuin nöyrtyminen Jumalan tahtoon teki mahdolliseksi luvattuun maahan pääsemisen.

Nöyrtymisen tie voi olla meidänkin kohdallamme pitkä ja vaivalloinen. Se on kuitenkin välttämätön perille pääsemiseen. Nöyrät pääsevät perille, koska he panevat uskonsa ja luottamuksensa Herraan.
Uskon kautta avautuu ovi pelastukseen ja tie on valmis kuljettavaksi Uuteen Jerusalemiin. 

Ei kommentteja: