tiistai 30. kesäkuuta 2015

Pilvi, tuli ja Herran kirkkaus!

Herran liitonarkun tuominen kuningas Salomon rakentamaan Herran temppeliin oli juhlallinen hetki. Sen kunniaksi järjestettiin suuri juhla. Leeviläisillä laulajilla oli "yllään hienosta pellavasta tehdyt vaatteet, symbaalit, harput ja lyyrat käsissään. Heidän kanssaan oli 120 pappia, jotka puhalsivat pasuunoihin ja niin puhaltajat ja laulajat rupesivat yhteen ääneen ylistämään ja kiittämään Herraa. Kun pasuunat, symbaalit ja muut soittimet soivat ja laulajat ylistivät Herraa sanoin: "Herra on hyvä, hänen armonsa pysyy ikuisesti", täytti pilvi huoneen, Herran temppelin, niin etteivät papit voineet pilven vuoksi toimittaa palvelusta, sillä Herran kirkkaus täytti Jumalan temppelin." (2. Aik. 5:12-14.)

"Kun Salomo oli lakannut rukoilemasta, taivaasta lankesi tuli, joka kulutti polttouhrin ja teurasuhrit, ja Herran kirkkaus täytti temppelin, niin etteivät papit voineet mennä Herran temppeliin, sillä Herran kirkkaus täytti sen. Kun kaikki israelilaiset näkivät tulen lankeavan alas ja Herran kirkkauden olevan temppelin yllä, he polvistuivat kivetyllä pihalla maahan kasvoilleen, kumarsivat ja ylistivät Herraa sanoen: "Hän on hyvä, hänen armonsa pysyy ikuisesti." (2. Aika. 7:1-3.)

Ikuisesti kestävä armo ja ikuinen totuus ovat Herran luonteen kirkkautta, jonka edessä meidän tulee nöyrästi polvistua sekä antaa hänelle, hänelle kuuluva kunnia, kiitos ja ylistys.

Kun me tunnustamme Jumalan hyvyyden ja rakkauden ja ylistämme ja kiitämme siitä Herraa ja otamme vastaan hänen armonsa, niin meidän sydämemme, joka on Pyhän Hengen temppeli, täyttyy Herran kirkkaudella. Herran kirkkaus karkottaa sydämestä pois kaiken muun, koska siellä ei ole tilaa pimeydelle eikä pimeyden teoille!

Jumalan läsnäolon pilvi ja Herran kirkkaus estivät pappien toimittaman palveluksen temppelissä. Tämä kokemus korostaa sitä, että pelastus on armosta saatu lahja. Sitä ei saavuteta omien tekojemme kautta, ettei kukaan kerskaisi. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todellinen kirkkaus on Jumalasta. Pimeä maailma tarvitsee sitä!

Paavo Hautala kirjoitti...

Vaikka nyt on valoisa vuodenaika, niin silti maailmassa on pimeää. Pimeys on moraalista pimeyttä. Jumalan sana valaisee ne sydämet, jotka ovat avoimia ottamaan vastaan Jumalan antaman valon.