keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Viljo Hepo-ojasta jäi hyvä muisto!

Maanantaina 22.6.2015 sain kuulla suruviestin. Viljo Hepo-oja oli kuollut 12.6.2015. Hän oli nukkunut kuolon uneen kotonaan. Aivan kuin ilmapallo olisi tyhjentynyt, kuvaili Viljon puoliso, joka todisti Viljon poislähdön.

Viljo soitteli viime päivinä minulle hyvin usein. Hän kyseli Raamatun teksteistä ja pyysi minua valitsemaan hänelle sopivia iltatekstejä. Psalmi 23 oli hänen mielilukemisiaan.

Hautajaisiin liittyvät virret olivat Viljon mielessä. Hän luki minulle virsien sanoja ja laittoi joskus soimaankin tuttuja virsiä ja totesi niissä olevan kauniit sanat. Viljo oli musikaalinen ja hän osasi soittaa hanuria. Viljon ja Eevan lapsilla on musikaalisia ja kirjallisia kykyjä. En ole kenenkään kuullut soittavan hanurilla "Kimalaisen lentoa" niin lennokkaasti ja taitavasti kuin yksi heidän tyttäristään.

Puhelut päättyivät usein rukoushetkeen, jossa sain siunata Viljoa ja toivottaa hänelle hyvää yötä. Viljon poislähtö oli minulle suuri yllätys. En olisi uskonut hänen lähtevän niin nopeasti.

Viljo uskoi Jumalaan ja arvosti Raamatun sanaa. Hän korosti rehellisyyttä ja Raamatun paikkansapitävyyttä. Hän sanoi, ettei sanasta saa ottaa mitään pois ja siihen ei ole kenelläkään lupa lisätä omiaan.

Viimeinen tapaaminen Viljon kanssa tapahtui kevättalvella, pääsiäisen aikoihin, kun hän tuli kirkollemme ostamaan Nykyajan kevätnumero -lehden. Pidimme silloin pastori Simo Vehkavuoren kanssa rukoushetken.

Kun Eeva tuli kertomaan minulle miehensä poismenosta, menimme Rukouspuutarhaan hiljentymään ja rukoilemaan. Pyysin Eevaa nostamaan "lupauskiekon" puutarhassa olevasta korista. Siinä oli teksti 1. Piet. 1:24,25

"Sillä: "kaikki liha on kuin ruoho, ja kaikki sen kauneus kuin ruohon kukkanen; ruoho kuivuu, ja kukkanen varisee, mutta Herran sana pysyy iankaikkisesti". Ja tämä on se sana, joka on teille ilosanomana julistettu." (1. Piet. 1:24,25.)

Lämmin osanottomme Viljo Hepo-ojan muistoa kunnioittaen!

Läheisille toivomme jaksamista!

PS. Viljosta jäi hyvä muisto!

Ei kommentteja: