lauantai 6. kesäkuuta 2015

Anteeksiantamaton synti!

"Voi teitä! Te rakennatte hautamuistomerkkejä profeetoille, jotka teidän isänne ovat tappaneet. Näin te siis olette isienne tekojen todistajia ja hyväksytte ne. He tappoivat profeetat, ja te rakennatte muistomerkit. Siksi Jumalan Viisaus onkin sanonut: 'Minä lähetän heidän luokseen profeettoja: Muutamia heistä he tappavat ja toisia vainoavat.' Niinpä tältä sukupolvelta vaaditaan kaikkien profeettojen veri, joka on vuodatettu maailman perustamisesta asti, Aabelin verestä aina Sakarjan vereen asti, hänen, joka surmattiin alttarin ja pyhäkön välillä. Niin, minä sanon teille: se vaaditaan tältä sukupolvelta." (Luuk. 11:47-50.)

Tämä on yksi viidestä, Jeesuksen ajan fariseuksille esitetyistä, voi-huudoista, jotka Jeesus lausui heille.

Uskonnolliset ihmiset ovat aina vainonneet Jumalan todellisia seuraajia. Fariseukset näyttivät ulospäin hyvin hurskailta ja jumalisilta ihmisiltä, mutta heidän sydämensä eivät olleet uudestisyntyneet. Jeesuksen opetusten sisältämät nuhteet eivät murtaneet heidän sydäntään, vaan saivat heidän mielensä raivon valtaan ja he olivat valmiit tappamaan Jeesuksen.

Pyhän Hengen äänen jatkuva torjuminen paaduttaa sydämen ja kun ihminen sanoo Jumalan Hengen työtä paholaisen työksi, niin hän syyllistyy vakavaan syntiin. Tätä kutsutaan Pyhän Hengen pilkaksi. Pyhän Hengen pilkka on anteeksiantamaton synti, jota ei saa anteeksi tässä eikä tulevassa elämässä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos olen pilkannut pyhää henkeä elämäni aikana, niin peli minun kohdalla pelattu? Jeesus ei siis voi sovittaa tätä syntiäni?

Paavo Hautala kirjoitti...

Pyhän Hengen pilkka ei tarkoita jotakin yksityistä syntiä, johon olemme langenneet, vaan kysymyksessä on sydämen tila, asenne Jumalaa ja hänen sanaansa kohtaan. Syvä paatumus tekee ihmisestä täysin kuuron Jumalan Pyhän Hengen äänelle. Tällainen ihminen ajattelee ja sanoo Jumalan Pyhän Hengen työtä saatanan työksi ja torjuu sen pois sydämestään. Juudas Iskariotin ja Egyptin Faaraon elämät ovat tästä varoittavia esimerkkejä. Jumalan kutsua ei pitäisi koskaan hylätä eikä torjua.