tiistai 9. joulukuuta 2014

Kipinät ovat liekin lapsia!

"Eihän onnettomuus kasva maasta, eikä vaiva verso mullasta, vaan ihminen syntyy vaivaan, ja kipinät, liekin lapset, lentävät korkealle." (Job. 5:6,7.)

Luin tämän sanan Jobin kirjasta, yövuorossa. En ole koskaan kuullut kipinöistä näin kaunista ajatusta, että ne ovat liekin lapsia. Seuraavan kerran kun olemme nuotiolla, voimme ajatella noita liekin lapsia ja kertoa niistä lapsillemme ja lastenlapsillemme. Tuli synnyttää kipinät. Raamatussa tulella kuvataan mm. Pyhää Henkeä. Tuliset liekit laskeutuivat opetuslasten päälle helluntaina ja nämä kipinät synnyttivät Pyhän Hengen lapsia. Pyhä Henki synnyttää Jumalan lapsia, jotka syttyvät Pyhästä Hengestä ja tuli leviää, kun kipinät lentävät korkealle.

Kärsimyksen ahjossa, jossa Job joutui elämään, syntyi paljon liekin lapsia. Nämä kipinät ovat lentäneet korkealle ja antaneet monille tuskassa ja ahdingossa eläville toivon kipinän Jumalan avun saamisesta ja lohdutuksesta. On rohkaisevaa tietää, että ahdistuksen tulessa syntyy jotakin arvokasta, puhdasta ja viatonta kuin lapsi, joka aloittaa uuden ja paremman elämän Jumalan rakkauden lämmössä ja hänen hyvässä hoidossaan. Meille luvataan pelatus ja varjelus tulen keskellä, kun luotamme ja uskomme Jeesukseen koko sydämestämme. Kun tulen läpi käyt, niin sinä et kärvenny, eikä liekki polta sinua. Jotakin kuitenkin palaa, mutta se, mikä palaa, saakin palaa, koska se on hyväksi meille, että uskomme voi kirkastua.

Ei kommentteja: