keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Herra on täällä!

Hesekielin kirjassa mitataan uutta temppeliä, jossa on paljon huoneita. Kynnyksen alta kumpuava vesi ei tuhonnut temppelin rakenteita, eikä tehnyt homevaurioita, vaan kaikkialle minne se virtasi se sai aikaan elämää ja tervehtymistä. Jumalalle pyhitetyissä temppeleissä virtaa Pyhän Hengen kaksoisvirta ja minne tuo virta menee, kaikki virkoaa elämään. Jumala on luonut meidät ihmiset Pyhän Hengen temppeleiksi, jonne hän haluaa vuodattaa Henkensä.

Jeesus kutsuu häntä janoavia luokseen, juomaan elävää vettä. Elävä vesi, joka on esikuva Pyhästä Hengestä, puhkaisee sisimpäämme lähteen, joka lähtee virtaamaan ihmismereen ja minne tuo virta juoksee, niin kaikki paranee, jotka ovat tuon virran vaikutuspiirissä. Sitten voimme iloita ja nähdä rannalla tervettä elämää. Kuivat luutkin heräävät ja kaikki kuolleet virkoavat elämään.

Lukiessani Hesekielin kirjaa maratonin aikana minut pysäytettiin erikoiseen ajatukseen: "Kaupungin nimi on tästä päivästä lähtien 'Herra on täällä'." Ajattelin tuon kaupungin kohdalla Kuusamoa ja meidän kirkkoamme, jossa luettiin taukoamatta Jumalan sanaa. Ajatus: 'Herra on täällä', antoi sydämeeni suuren ilon. Jos Herra on täällä, niin kaikki menee hyvin. Jos Jeesus ja hänen sanansa on sillä paikalla keskellämme, jossa sen kuuluu olla, niin suuri siunaus tulee kaupungillemme ja täällä asuville. Raamatunlukumaratonilla halusimme tuoda esille Raamatun arvovallan ja auktoriteetin tärkeyden. Jumalan sanan tulisi olla kotiemme, päiväkotien, koulujen ja hallintomme keskiössä, muuten ajaudumme harhaan ja jumalattomuus saa vallan ja siitä seuraa lopulta tuho, kun Jumalan tuomiot tulevat osaksemme.

Tuleva haasteeni kuusamolaisille on seuraava: Haastan jokaisen lukutaitoisen kuusamolaisen lukemaan Raamatun läpi ensi vuonna 2015. Sitä ei tarvitse nyt lukea yötä myöten, vaan riittää, kun luet Raamattua joka päivä kolme lukua ja pyhäpäivänä viisi lukua, niin vuodessa olet lukenut koko Raamatun läpi. Raamatunlukumaratoniin ilmoittautui tänä vuonna 60 lukijaa, joista 57 luki Raamatun 98 tunnissa läpi. Nyt toivon, että minulle tulee ensi vuoden lopulla 6000 ilmoitusta siitä, että Raamattu on luettu läpi vuoden 2015 aikana. Saakoon täällä alkaa Raamatunlukuherätys tästä päivästä lähtien. Jos ja kun näin tapahtuu, niin Herra on totisesti täällä!

Ei kommentteja: