maanantai 29. joulukuuta 2014

Herätyksen ja sadonkorjuun vuosi 2015!

"Mistä tuo mies on saanut kaiken tämän? Mikä on se viisaus, joka hänelle on annettu? Mitä ovat ne voimateot, jotka tapahtuvat hänen kättensä kautta?" (Mark. 6:2.)

Nämä ovat Nasaretin asukkaiden kysymyksiä, jotka nousivat heidän sydämelleen, kun he kuuntelivat Jeesuksen opetusta sapattina synagogassa. Nämä ovat hyviä kysymyksiä, joihin olisi kannattanut syventyä tarkemmin ja etsiä niihin vastauksia. Mutta valitettavasti nasaretilaisten ennakkoluulot ja Jeesuksen köyhä työläisperheen tausta sulkivat heidän silmänsä ja sydämensä näkemästä totuutta pintaa syvemmälle.

"Eikö tämä ole se rakentaja, Marian poika ja Jaakobin, Jooseksen, Juudaksen ja Simonin veli? Eivätkö hänen sisarensa ole täällä meidän keskuudessamme?" Ja he loukkaantuivat häneen." (Mark. 6:3.)

Nasaretin asukkailla oli hyvä mahdollisuus etsiä vastauksia heidän kysymyksiinsä kirjoituksista, joita Jeesus olisi heille mielellään selittänyt, jos he olisivat antaneet siihen mahdollisuuden, mutta heidän  epäuskonsa ja loukattu mielensä estivät, sen. Jeesus ei loukannut heitä, vaan heidän asenteensa Jeesukseen aiheutti tuon loukkaantumisen. Jeesuksen piti lähteä pois heidän keskeltään kauemmaksi kotiseudultaan.

Jeesuksen Kristuksen todistajat joutuvat kokemaan todistustyössään Jeesuksen tavoin välinpitämättömyyttä ja kylmää suhtautumista liian tutussa ympäristössä. Jeesus sanoi: "Ei profeetta ole halveksittu missään muualla kuin kotikaupungissaan, sukulaistensa parissa ja omassa kodissaan."

Omaisille ja sukulaisille sopii usein paremmin vieras puhuja kuin heidän omasta keskuudestaan noussut puhuja. Tämä totuus sopii muihinkin asioihin. Sain kokea tämän todeksi Karpalo-Teamin aikana viime syksynä. Eräällä luennolla oli pariskunta. Rouva oli yrittänyt saada miestään uskomaan elämäntapojen terveysvaikutuksiin. Mies ei ollut kiinnostunut asiasta lainkaan. Tunnin jälkeen rouva huomasi miehensä olevan hyvin kiinnostunut kuulemastaan, niin, että hän osti jopa askelmittarin ja päätti aloittaa kävelemisen. Rouva sanoi minulle tilaisuuden päätyttyä hyvin iloisena, että on se hyvä, että sinä puhut näistä asioista, koska hänen miehensä ei kuuntele häntä lainkaan, vaikka hän on puhunut näistä samoista asioista miehelleen jo kauan. Sinua tuo mies näyttää kuuntelevan ja uskovan.

Näin on maallistenkin asioiden suhteen, eikö sitten hengellisten.

Mikä voisi murtaa ihmisten ennakkoluulot ja epäuskon muurit, niin, että Jumalan valo rakkaus ja totuus saisivat aikaan läpimurron, myös tutussa ympäristössä?

Jeesus lähetti usein parannettuja kertomaan parantumisestaan omaisille. Jumalan tekemä ihme voi joskus olla avain herätykselle. Muuttunut elämä on sanaton saarna, joka vaikuttaa niiden sydämessä, jotka ovat tunteneet muuttuneen ihmisen aikaisemman elämän ja todenneet, ettei tuo muutos ole voinut olla mahdollista muuten kuin Jumalan avulla. Rukous on aina parasta mitä voimme tehdä herätyksen saamiseksi sinne, mihin sitä toivomme.

Saakoon tuleva Uusi Vuosi 2015 olla erityinen herätyksen vuosi, sillä sadonkorjuun aika on tullut!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Liekkipaveee

Paavo Hautala kirjoitti...

Kipinät ovat liekin lapsia. Jospa voisimme olla kipinöitä, jotka sytyttävät Jumalan tulia pimeään maailmaan.
Pieni kipinä voi sytyttää suuren tulen sekä pieni kupillinen vettä voi sammuttaa suuren tulen, kun tuota vettä käytetään ajoissa. Tämä ajatus sopii ihmissuhdekriiseihin, jotka tulisi sammuttaa ajoissa, ettei pääsisi syttymään vihan tuhoa tuottavia roihuja!