torstai 31. tammikuuta 2019

Sielun kuolemattomuusoppi johtaa monet harhaan!

"Nyt, kun vielä on päivä, meidän on tehtävä niitä tekoja, joita lähettäjäni meiltä odottaa. Tulee yö, eikä silloin kukaan kykene tekemään työtä." (Joh. 9:4.)

"Tee voimiesi mukaan se mikä tehtävissä on, sillä tuonelassa, jonne olet matkalla, ei ole tekoja, ei ajatuksia, ei tietoa, ei viisautta." (Saarn. 9:10.)

Päivä on työtä varten ja yö lepoa varten. Jeesus vertaa kuolemaa uneen. Tämä tila on tiedostamaton. Tietoisuus palaa ihmiseen ylösnousemuksessa. Kun ihminen luotiin, häneen ei tullut sielua vaan ihmisestä tuli sielu, kun Jumala puhalsi elottomaan ruumiiseen hengen. Kun Jumala ottaa ihmisestä pois puhalluksensa eli hengen, niin ihminen kuolee ja muuttuu maaksi. Henki on samanlainen kaikilla. Henki ei tee syntiä, vaan sielu, eli elävä ihminen, jossa on henki. Henki ei ole sama kuin sielu. Ihmisellä ei ole kuolematonta sielua, joka menee kuollessaan taivaaseen tai helvettiin. Jumalalla ainoastaan on kuolemattomuus. Jumala antaa kuolemattomuuden lahjaksi ylösnousemuksen jälkeen hänen omilleen, mutta jumalattomat hävitetään toisessa kuolemassa ja heistä ei jää mitään jäljelle, ei henkeä eikä sielua eikä ruumista. Heidän muistonsakin pyyhitään pois. He ovat niinkuin heitä ei olisi koskaan ollutkaan.

Päivä tarkoittaa meidän elämämme aikaa. Kuolema on yö, jolloin kaikki toiminta lakkaa. Yöstä eli kuolemasta herätetään joko ensimmäisessä tai toisessa ylösnousemuksessa, riippuen siitä kenelle olemme itsemme antaneet elämämme aikana. Olemme joko uskovia tai jumalattomia. Kukaan ei ole siltä väliltä. Uskovat herätetään Jeesuksen takaisintulon yhteydessä, mutta jumalattomat vasta tuhannen vuoden päästä Jeesuksen takaisintulosta. Kenelläkään ei ole kuoleman jälkeen mahdollista tehdä uusia valintoja, jotka vaiuttavat kohtaloomme! Tämä elämä, joka meillä nyt on, on armon aikaa, jolloin parannus on mahdollista! Meidän on nyt mahdollista valita Jeesus Vapahtajaksemme ja Herraksemme ja päästä kerran taivaaseen ja uuteen maahan! Valitse Jeesus, valitse elämä, se on kuolemaa parempi vaihtoehto!

Sielun kuolemattomuusoppi johtaa monet harhaan.

Ei kommentteja: