torstai 3. tammikuuta 2019

Aamuhartaus 15.12.2018


”LAULAKAA HERRALLE UUSI LAULU!”

"Laulakaa Herralle uusi laulu! Laulakaa Herralle, kaikki maa! Laulakaa Herralle, ylistäkää hänen nimeään! Julistakaa päivästä päivään ilosanomaa hänen valmistamastaan pelastuksesta. Kertokaa kansojen keskuudessa hänen kunniastaan, hänen ihmeistään kaikkien kansojen keskellä, sillä Herra on suuri ja sangen ylistettävä". (Ps. 96:1-4.)

Uuden laulun sävelet alkoivat helähdellä korkeuksissa ja maan päällä, kun taivaallinen sotajoukko ilmoitti Vapahtajan syntymisen. Tämä laulu lauletaan Kuningasten Kuninkaalle kirkkaimmin sävelin Jumalan valtaistuimen edessä. Silloin Jeesuksen Kristuksen lunastamat, maasta ostetut ihmiset kajauttavat seitsenkertaisen ylistyslaulun Luojalle ja Lunastajalle.

Tänä sapattina, kun olemme vielä matkalla tuohon suureen juhlaan, meitä kutsutaan uuden laulun kuoroharjoituksiin. Nämä harjoitukset kestävät Jeesuksen tulemiseen asti.

Uusi laulu on Pyhän Hengen synnyttämä! Se on kuin virta, joka kasvaa kasvamistaan ja luo ympärilleen jatkuvasti uutta elämää. Uuden laulun voi oppia ja laulaa vain uudestisyntynyt ihminen. Kun ihmisestä tulee uusi luomus, niin hänen laulustaankin tulee uusi!

Tämän laulun sisäistämiseen tarvitaan koko elämä. Kaikki kokemuksemme Jumalan suuresta hyvyydestä, mittaamattomasta rakkaudesta ja iäti kestävästä armosta tekevät laulusta henkilökohtaisen. Kokemuksemme pelastuksesta on ainutlaatuinen ja se tuo kuoroon jotakin uutta. Jumalan henkilökohtainen tunteminen saa laulun tulemaan pintaa syvemmältä. Se ei tule vain huulilta vaan koko olemuksen kautta suoraan sydämestä. Kiitollisuus antaa laululle oikean sävelkorkeuden. Kun koko perhe on mukana kuorossa, niin taivas iloitsee kuulemastaan! Silloin enkelitkin haluavat yhtyä laulamaan meidän kanssamme ylistystä Jumalalle.

Uusi laulu lauletaan Herralle, hänen nimensä korottamiseksi!
Laulaminen ja ylistäminen Jumalan nimen kunniaksi on riemullista ja se karkottaa kaiken pimeyden. Jeesus, maailman valo, ja pimeys eivät voi asua samassa sydämessä.
Sydämessä, jossa Jeesus asuu ja hallitsee, pilvet eivät varjosta elämää. Mieli kirkastuu, kun Jeesus muuttaa epäuskon uskoksi ja sydämen puhtaaksi oman verensä kautta. Silloin hengelliset silmämme näkevät Jumalan kirkkauden ja ihanuuden ja laulu alkaa soida. Kun Pyhä Henki pääsee vaikuttamaan vapaasti, niin Hengen hedelmä kypsyy ja rakkauden kautta vaikuttava usko elää ja toimii arjen keskellä Jumalan kunniaksi ja lähimmäisille siunaukseksi.

Heikkoudet, lankeemukset ja vastoinkäymiset muuttavat uuden laulun usein itkuvirreksi. Tässä tilanteessa meidän tulee katsoa Jeesukseen. Vain hän voi kuivata kyyneleemme ja hoitaa sielumme! Hänen vanhurskautensa luettuna hyväksemme ja vuodatettuna sydämeemme Pyhä Hengen kautta, saa pyhiinvaeltajan laulamaan kiitosta Herralle!

Jumalan teoista, pelastuksen evankeliumi, on aihe, josta voimme laulaa ja ylistää Herraa päivästä päivään, sukupolvesta toiseen ja ikuisuudesta ikuisuuteen.
Jeesuksen veren voimasta laulaminen karkottaa paholaisen, koska hän ei kestä kuulla tästä aiheesta kertovia lauluja. Kun me kumarrumme Jumalan puoleen, niin hänkin kumartuu meidän puoleemme ja antaa meille erinomaisen Henkensä, joka on paras lahja mitä voimme ikinä toivoa.

Joulu on lahjojen ja laulun aikaa! Meille on syntynyt Vapahtaja! Hän on paras lahjamme! Tulkaa, laulakaamme hänelle uusi laulu! Kumartakaamme ja palvokaamme häntä! Korottakaamme hänen nimeään, niin huomaamme, että murheen päivät ovat ohitse, ovat menneet menojaan! Laulun aika on tullut! Aamen.

Ottakaa vastaan apostolinen siunaus

”Tulkoon teidän kaikkien osaksi Herran Jeesuksen Kristuksen armo, Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen yhteys!”

Virsi 27:1-4 Juhlimaan tulkaa

Kuusamossa 29.11.2018
Paavo Hautala

Ei kommentteja: