tiistai 8. tammikuuta 2019

Kiitos Jumalalle, että hän antoi meille Jeesuksen!

"Sillä minkä hän kuoli, sen hän kerta kaikkiaan kuoli pois synnistä, mutta minkä hän elää, sen hän elää Jumalalle. Niin tekin pitäkää itsenne synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa". (Room. 6:110,11. Vuoden 1938 RK.)

"Kun Kristus kuoli, hän kertakaikkisesti kuoli eroon synnistä. Kun hän nyt elää, hän elää Jumalalle. Ajatelkaa tekin samoin itsestänne: te olette kuolleet pois synnistä ja elätte Jumalalle Kristuksessa." (Room. 6:10,11. Vuoden 1992 RK.)

"Sillä minkä hän kuoli, sen hän kertakaikkisesti kuoli synnille, mutta minkä hän elää, sen hän elää Jumalalle. Samoin pitäkää tekin itseänne synnille kuolleina mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa." (Room. 6:10,11. Vuoden 2012 Raamattu Kansalle käännös.)

Kumpi ajatus korostaa enemmän Kristuksen tekoa ja kumpi meidän omaa tekoamme: "pitäkää itsenne synnille kuolleina" vai "pitäkää tekin itseänne synnille kuolleina"? "Pitäkää itsenne" sanat suuntaavat ajatukset meihin itseemme. Yrityksiin pitää itsemme synnille kuolleina. Tämä on mahdotonta. Ihminen ei siihen pysty omassa voimassaan. "Pitäkää itseänne" viittaa sihen asemaan, mikä meillä on Kristuksessa. Elämä Kristuksessa on Jumalan armoa. Armossa eläminen on luottamista Kristukseen, synnin ja kuoleman voittajaan. Saamme levätä hänessä ja elää koko elämämme levosta käsin. Vapauttavaa!

Kun ihminen uudestisyntyy Kristuksessa, hänen kansalaisuutensa vaihtuu. Hän siirtyy pimeyden valtakunnasta valon valtakuntaan. Maailman lapsesta tulee Jumalan lapsi. Jumalan lapset kuuluvat hengelliseen Israeliin. He saavat hengellisen Israelin kansalaisoikeuden. He kuuluvat nyt Jumalan valittuun hengelliseen kansaan, Jumalan valtakuntaan. Usko Jeesukseen Kristukseen yhdistää Herran omat yhdeksi kansaksi, taustasta riippumatta.

Tietyin perustein Suomessa asuva ulkomaalainen voi saada Suomen kansalaisuuden, kun hän sitä anoo. Kun anomus on hyväksytty ja hän on saanut Suomen kansalaisuuden, hän voi pitää itseään suomalaisena.

Kristuksessa me kuolemme, meidät haudataan Kristuksessa, kasteessa. Kasteen jälkeen nousemme ylös yhdessä Kristuksen kanssa uuteen elämään. Nyt saamme elää yhdessä Kristuksen kanssa, hänen lapsenaan. Meitä rohkaisee ajatus, että olemme kuolleet pois synnistä ja saamme elää Jumalalle Kristuksessa. Synnin hallintavalta murtuu, kun elämän hallintavalta luovutetaan Kristukselle. Synti ei ole niiden hallitsija, jotka ovat antautuneet Jeesukselle ja ovat luovuttaneet hallintavallan hänelle. Kun olemme Kristuksessa, voimme pitää itseämme synnille kuolleina!

Uskomalla Jeesukseen, antautumalla hänelle ja pysymällä hänessä, olemme voittajia! Ei ole muuta pelastajaa kuin Jeesus! Kiitos Jumalalle, että hän antoi meille oman ainokaisen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen!

Ei kommentteja: