perjantai 1. helmikuuta 2019

Onnellinen kansa!

"Näin sanoo Herra, Jumala, joka loi taivaan ja muovasi ja valmisti maan, joka asetti sen perustuksilleen, ei luonut sitä tyhjäksi vaan teki sen asumista varten, näin hän sanoo: - Minä olen Herra, eikä muuta jumalaa ole. En ole puhunut salassa, jossakin maan hämärässä kolkassa. En ole neuvonut Jaakobin jälkeläisiä etsimään minua autiudesta ja tyhjyydestä. Ei, minä olen Herra, minä puhun julki totuuden ja minun sanani ovat oikeat. Kokoontukaa yhteen ja tulkaa, tulkaa tänne kaikki, te muukalaiskansoista eloon jääneet! Mitään eivät ymmärrä ne, jotka kantavat puisia jumalankuviaan ja rukoilevat jumalaa, joka ei ketään auta." (Jes. 45:18-20.)

Jumala on kaiken luoja ja hän on ilmoittanut itsensä tekojensa, Poikansa, palvelijoidensa ja sanansa kautta. Hän puhuu meille sanassaan, johon voi luottaa. Ne ovat oikeat ja todet. Epäjumalat eivät ole jumalia. Ne eivät ketään auta. Niillä ei ole pelastavaa sanomaa meille. Jeesus on Jumala, joka elää ja pystyy auttamaan jokaista, joka tulee hänen tykönsä etsimään apua. Meillä on auttava Jumala.

Jumala kutsuu meitä keskustelemaan keskenämme Jumalan suuruudesta, hänen luomisteoistaan ja pelastuksestaan, joka koskee koko maailmaa. Kun vanhurskas pelastaja on keskustelujemme keskiössä, niin kunnioituksemme ja rakkautemme häneen syvenee. Jumalan johdatuksen ja kaitselmuksen kokeminen ja ymmärtäminen ja muisteleminen vahvistavat uskoa myös tulevaisuuteen. Jumala on hyvä ja hänen armonsa pysyy iankaikkisesti. Ihmiskunta löytää pelastuksen Jeesuksen nimessä. Pelastetut liittyvät yhteen ja Jumalan rakkaus liittää heidät kansaksi, joka etsii Herraa ja haluaa toteuttaa hänen tahtoaan. Yhteen liittynyt Jumalan kansa on vahva ja voimakas, koska Jeesus on vahva ja voimakas. Tuonelan portit eivät ole voittaneet Jeesusta, sentähden ne eivät voita Jeesuksen kansaakaan, eikä yksityistä tähän kansaan kuuluvaa jäsentä.

" - Vain Herralla on voima, hän tekee pelastuksen tekoja. Häveten tulevat Herran luokse kaikki ne, jotka ovat hehkuneet vihaa häntä vastaan. Herran avulla koko Israelin heimo saa pelastuksen, ja se ylistää itseään onnelliseksi." (Jes. 45:24,25.)

Israelin kansalla Raamatussa ei aina tarkoiteta juutalaista kansakuntaa, vaan sillä voidaan esikuvata koko Jumalan kansaa kaikkina eri aikakausina maailman alusta sen loppuun saakka!

Ei kommentteja: