tiistai 21. elokuuta 2018

Ystävä palvelee herraansa mielellään!

"En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tiedä, mitä hänen herransa tekee. Minä kutsun teitä ystäviksi, sillä olen ilmoittanut teille kaiken, mitä olen kuullut Isältäni." (Joh. 15:15.)

Palvelijat, rengit, piiat ja orjat ovat joko kiittäneet tai kironneet isäntiään, riippuen siitä miten heitä on kohdeltu ja miten heihin on suhtauduttu siinä talossa, jossa he ovat tehneet työtä. Pakottaminen ja alistaminen herättävät aina vastahengen, mutta vapaaehtoisuus ja ihmisen kunnioittaminen ja hänen ajatustensa kuunteleminen ja kuuleminen luovat myönteisen ilmapiirin.

Jeesuksen ei ollut vaikea palvella, koska hän rakasti niin paljon niitä, joita hän palveli. Hallitsija, joka palvelee alamaisiaan, rakastaen heitä, saa alamaiset tottelemaan ja palvelemaan hallitsijaa vapaaehtoisesti, iloisella mielellä. Jeesus eli keskellämme palvelijana. Hänen asemansa johtajana ei siitä kärsinyt, vaan vahvisti sen. Vapaaehtoisessa rakkauden palveluksessa on jotakin suurta. Se ilmaisee suhteen laadun, onko se ystävyyttä vai hyväksikäyttöä. Ystävä ajattelee aina toisen parasta, mutta hyväksikäyttäjä omaa parastaan.

Jeesus sanoi: "Te olette minun ystäviäni, jos teette, mitä minä käsken teidän tehdä." (Joh. 15:14.)

Vapaaehtoisuudelle perustuvassa rakkauden alistussuhteessa Jeesukseen Kristukseen näkyy taivaan ilmapiiri. Siinä ei ole yhtään ylimielisyyttä, ei vallan- eikä kunnianhimoa, jonka hedelmänä on orjuus, viha ja kapina. Ystävä palvelee herraansa mielellään! Rakkauden kautta vaikuttava usko ja sen hedelmänä kuuliaisuus Herraa kohtaan, täyttävät elämän rakkaudella, ilolla ja rauhalla sekä maassa että taivaassa!

Ei kommentteja: