keskiviikko 22. elokuuta 2018

"Älä pelkää, usko ainoastaan!"

"Hänen vielä puhuessaan tultiin synagogan esimiehen kotoa sanomaan: "Tyttäresi kuoli. Miksi enää vaivaat opettajaa?" Jeesus kuuli tämän ja sanoi synagogan esimiehelle: "Älä pelkää, usko ainoastaan!" (Mark. 5:35,36.)

Ihminen voi kuolla luonnollisen kuoleman tai hengellisen kuoleman. Molemmat kuolemat koskettavat meitä syvästi. Jos ikääntynyt ihminen kuolee uskossa, luonnollisen kuoleman, se ei ole tappio, vaan voitto, koska Kristuksen voitto kuolemasta luetaan hänen hyväkseen ja hän saa lahjaksi iankaikkisen elämän ylösnousemuksen päivänä Jeesuksen ansioiden tähden. Ikääntyneen ihmisen kuolema on lepoon pääsemistä, josta voi kiittää Jumalaa.

12-vuotiaan lapsen sairastuminen ja kuolema on kova paikka. Se murtaa läheisten sydämet syvältä. Tästä surusta toipuminen vie paljon aikaa. Elämä tuntuu pysähtyvän kokonaan. Vastausta vaille jääneet miksi? -kysymykset painavat mieltä vuodesta toiseen. Kuitenkin niiden kanssa on jatkettava matkaa ja jätettävä asiat Herran käteen uskossa Jeesuksen Kristuksen armoon, ja turvauduttava hänen lupaustensa kantavaan voimaan.

Jairoksen, kotoaan saama viesti 12-vuotiaan tyttärensä kuolemasta, oli raskas isku, mutta Jeesuksella oli heti hänelle rohkaiseva elämän sana: "Älä pelkää, usko ainoastaan!" Juuri näitä sanoja Jairos tarvitsi tällä hetkellä kaikkein eniten. Uskon kautta hän sai tyttärensä takaisin Jeesuksen rakkauden kosketuksen ansiosta. Jeesus ei jätä koskaan häneen turvautuvaa surun ja epätoivon valtaan.

Jos uskovan kodin lapsi luopuu uskosta ja maailma vie hänet kauaksi Jumalasta ja Jumalan tahdon seuraamisesta, vanhemmat voivat menettää toivonsa lapsensa pelastumisesta. Lapsen hengellinen kuolema, on uskoville vanhemmille suuri menetys ja epätoivon paikka. Tässä tilanteessa uskoa koetellaan kovasti. Vihollinen tekee asian vielä vaikeammaksi kuiskaamalla, ettei rukouksista ole enää mitään apua, niitä ei kuulla, eikä niihin vastata. "Miksi enää vaivaat opettajaa?", on sana, joka voi lannistaa esirukoustyön kokonaan.

Jeesuksella on huolestuneille vanhemmille hyvä ja rohkaiseva sana: "Älä pelkää, usko ainoastaan!" Usko ottaa todesta Jeesuksen voiton kaikkien mahdottomiltakin näyttävien asioiden yli ja luottaa Jeesuksen luomisvoimaan herättää kuolleet. Jumalan ihmeet ja hänen kirkkautensa nähdään uskon silmin. Näillä silmillä meidän tulisi katsella elämää ja luottaa Jumalan armoon ja rakkauteen!

Ei kommentteja: