perjantai 1. kesäkuuta 2018

Jeesus kutsuu sinua!

"Jeesus kutsui koolle ne kaksitoista ja antoi heille voiman ja vallan karkottaa kaikki riivaajat ja parantaa tauteja. Hän lähetti heidät julistamaan Jumalan valtakuntaa ja parantamaan sairaita ja sanoi heille: "Älkää ottako mitään mukaan matkalle, ei sauvaa, ei laukkua, ei leipää, ei rahaa eikä toista paitaa." (Luuk. 9:1-3.)

Jeesus kutsuu ja lähettää työhön sekä varustaa todistajansa Pyhän Hengen voimalla. Hän antaa auktoriteetin hänen nimessään riivaajien ja sairauksien yli. Jumalan valtakunnassa ei ole puutetta mistään. Sinne ei voi ottaa mukaan mitään ylimääräistä. Omat varustukset ovat vain esteenä työssä. Omat ja toisten ihmisten suositukset eivät tee meistä käyttökelpoisia työmiehiä vaan Pyhä Henki.

"Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka." (Ap.t. 1:8.)

Sellainen ihminen, joka ajattelee, että hän on hyvin käyttökelpoinen Jumalan työhön, on itseriittoinen. Omavoimaisuudesta ei ole apua Jumalan valtakunnan työssä. Daavid ei voittanut Goljattia Saulin varustuksissa eikä myöskään omissaan vaan Herran Sebaotin nimessä. Jumalan varustuksiin ihminen ei voi lisätä omia varustuksia. Raamatussa näemme miten itsessään köyhät, epävarmat ja riittämättömiksi itsenä tunteneet ovat tulleet valituiksi Herran työtovereiksi. Jumalan valtakunnassa vaikuttaminen ei ole työkeskeistä ajattelua vaan suhdekeskeistä. Ei se, mitä teemme vaan se mitä Herra on ja mitä hän tekee, on kaiken todistustyön menestyksen perusta.

Kun Herra kutsuu sinua, älä pelkää ottaa kutsua vastaan. "Kaiken sinä voit hänessä, joka sinua vahvistaa!"

Ei kommentteja: