torstai 31. toukokuuta 2018

Rukousalttari Beetelin ja Ain keskellä!

"Sieltä hän siirtyi vuoristoon, joka on Beetelistä itään, ja pystytti telttansa niin, että Beetel oli länsipuolella ja Ai itäpuolella. Hän rakensi sinne alttarin Herralle ja huusi avuksi Herran nimeä." (1. Moos. 12:8.)

Beetel tarkoittaa Jumalan taloa tai Jumalan huonetta ja Ai rauniota, kaaosta tai kasaa. Nämä nimet puhuttelevat meitä kahdesta asiasta. Beetel puhuttelee meitä Jumalan läsnäolosta. Tämä merkitsee yhteyttämme Jumalan kanssa, joka meillä tulisi olla päivittäin. Beetel on Jumalan ja ihmisen välinen kohtaamispaikka. Siellä me kumarramme ja palvomme Herraa. Sieltä me lähdemme liikkeelle palveluksen laaksoon. Se paikka on siellä missä on meidän rukousalttarimme. Ai kuvaa tätä maailmaa, joka on katoavainen ja joka kulkee kohti kaaosta, ja jonka keskellä me asumme. Aabraham pystytti telttansa näiden kahden väliin.

Jeesukseen uskovia verrataan Aabrahamin jälkeläisiin. Hekin pystyttävät telttansa ja rukousalttarinsa Beetelin ja Ain väliin.
Uskovat elävät tässä maailmassa, mutta he eivät kuitenkaan ole tästä maailmasta, koska heidän sydämensä asuu siellä, missä Heidän Herransakin asuu, Jumalan talossa. Ennen poismenoaan taivaaseen Jeesus rukoili omiensa puolesta, että Isä varjelisi heidät tässä maailmassa, sen pahuudesta, ettei maailma voittaisi heitä ja tuhoaisi heiltä uskoa, totuutta ja yhteyttä Kristukseen, Isään ja Pyhään Henkeen ja uskovien yhteyttä toinen toisiinsa. On rohkaisevaa tietää, että Jeesus rukoilee meidän puolestamme. Hän huolehtii meistä ja auttaa meitä pysymään hänen lähellään. Herran lähellä on turvallista asua, elää ja toimia. Tänään saamme pystyttää rukousalttarimme Beetelin ja Ain väliin, kuten Aabrahamkin teki.

Ei kommentteja: