keskiviikko 30. toukokuuta 2018

"Mitä hän teille sanookin, se tehkää!"

"Mitä hän teille sanookin, se tehkää." (Joh. 2:5.)

Nämä olivat Marian sanat palvelijoilleen, kun hän oli keskustellut Jeesuksen kanssa viinin loppumisesta Kaanan häissä. Jeesuksen sanojen mukainen toiminta oli kuuliaisuutta, joka johti ihmeeseen. Tämä sama periaate toteutuu tänäkin päivänä.

Jeesuksen sanat ja hänen käskynsä on kirjoitettu Raamattuun. Mitä hän sanoo Raamatussa, sen hän sanoo meille kaikille. Sanan vastaanottaminen sydämen uskolla ja toimiminen sen mukaan, johtaa pelasatuksen ihmeisiin. Jos avaamme sanan satunnaisesti ja luotamme peukaloteksteihin, niin voimme joutua väärinkäsityksiin ja eksymme. Olen kuullut kertomuksen siitä, että jollekin oli tullut peukalotekstiksi sana: "Silloin Juudas viskasi hopearahat temppeliin, lähti sieltä, meni pois ja hirttäytyi." (Matt. 27:5.) Sitten hän avasi Raamatun uudelleen eri kohdasta ja luki sanat: "Mene ja tee sinä samoin!" (Luuk. 10:37.) Jos hän olisi totellut saamaansa vastausta, hän olisi kuollut. Raamatun vastaus kysymyksiimme on kokonaisvaltainen. Se neuvoo meille pelastuksen tien Jeesuksessa ja ohjaa valintojamme jokapäiväisessä elämässä niin, että hänen tahtonsa tapahtuu. Joudumme usein kuitenkin tarkistamaan suuntaa, koska silmämme sokeutuvat hyvin helposti, emmekä aina näe, missä tie kulkee. Valvomattomuutemme ja oman tahdon toteuttamisen tähden menemme harhaan ja kadotamme näyn ja siitä syystä joudumme syömään hädän leipää ja juomaan ahdistuksen vettä. Tähänkin tilaan Herralla on rohkaiseva sana opastamaan meidät oikealle tielle.

"Vaikka Herra antaa teille hädän leipää ja ahdistuksen vettä, ei opettajasi sitten enää kätkeydy, vaan sinun silmäsi saavat nähdä opettajasi. Jos poikkeat oikealle tai vasemmalle, kuuluu takaa korviisi nämä sanat: "Tässä on tie, tätä kulkekaa." (Jes. 30:20,21.)
Jeesuksen kadottaminen elämästämme on suuri onnettomuus. Kun Joosef ja Maria kadottivat Jeesus-lapsen hetkeksi, he joutuivat etsimään häntä levottomina useita päiviä, ennen kuin he löysivät hänet temppelistä. Olettamuksen sijaan meillä tulee olla uskon varmuus siitä, että Herra kulkee kanssamme. Tämän varmuuden löydämme sanasta. Sanassa saamme nähdä opettajamme ja hän sanoo meille: "Tässä on tie, tätä kulkekaa!" Oikeaan suuntaan otetut askeleet vievät perille. Harha-askeleet tekevät tiestä mutkaisen. Maailmassa on nyt paljon vääriä opettajia, joiden esiintulosta lopun aikana Jeesus oli hyvin huolissaan, koska he esiintyisivät Jeesuksen nimessä. Paholaisen tekeytyminen Pyhäksi Hengeksi ja Jeesukseksi on se väkevä eksytys, joka saa monet uskomaan valheen totuudeksi.

"Tuon laittoman tuleminen tapahtuu Saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla tunnusteoin ja ihmein, kaikin vääryyden viettelyksin niille, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen voidakseen pelastua. Siksi Jumala lähettää heille voimakkaan eksytyksen, niin että he uskovat valheeseen, jotta kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuuteen vaan ovat mieltyneet vääryyteen." (2. Tess. 2:9-12.)

Tässä ennustettu aika on tullut! Mitä oikea Jeesus ja oikea Pyhä Henki sanookin, se tehkää!

Ei kommentteja: