sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Vetoomus, joka on ajankohtainen tänäänkin!

"Pelätkää nyt Herraa, palvelkaa häntä nuhteettomasti ja uskollisesti ja poistakaa ne jumalat, joita isänne palvelivat virran tuolla puolella ja Egyptissä, ja palvelkaa te Herraa! Mutta jos pidätte pahana palvella Herraa, niin valitkaa tänä päivänä, ketä tahdotte palvella: niitä jumaliako, joita teidän isänne palvelivat virran tuolla puolella, vai amorilaisten jumalia, joiden maassa te asutte. Mutta minä ja minun perheeni palvelemme Herraa." (Joos. 24:14,15.)

Tämä Joosuan vetoomus koski palvontaa ja kumartamista. Se, mitä me palvelemme, on jumala jota me kumarramme. Egyptiläisten pääjumala oli Amon. Tämä oli jumalten kuningas ja auringonjumala. Amon-Ra ja 50 muuta jumalaa täytti Egyptin epäjumalanpalvonnalla, jonka keskeltä Jumala siirsi oman kansansa pois. Kanaanilaisten jumalat olivat vieneet näiden maiden asukkaat syvälle pahuuteen. Syntimitta oli täyttymässä ja Jumalan tuomiot olivat hävittämässä nämä kansat sukupuuttoon.

Meidän pitää poistaa elämästämme ne jumalat, jotka turmelevat luonteemme. Iljetykset seuraavat iljetyksiä, jos Herra poistuu keskuudestamme. Jumalanpelon häviäminen koituu yksityisten ihmisten ja kansakuntien tuhoksi.

Nyt tarvitaan uskonpuhdistusta ja hengellistä uudistusta, joka asettaa oikean Luoja-Jumalan, Jeesuksen Kristuksen, palvonnan kohteeksemme. Taivaassa korotetun Jeesuksen pitäisi olla myös meidän sydämessä korotettu hallitsija. Nuhteettomuus ja uskollisuus Herraa kohtaan auttavat meitä palvelemaan häntä jakamattomalla sydämellä.

Joosuan esittämä vetoomus sopii meidän ajallemme ja kutsuu meitä valitsemaan oikean Herran!

Ei kommentteja: