maanantai 25. kesäkuuta 2018

Jumala neuvoo oikean toimintatavan!

"Hänen Jumalansa, joka opettaa häntä, on neuvonut hänelle oikean tavan." (Jes. 28:26.)

Kyky tehdä asioita oikealla tavalla, on viisautta, joka tulee Jumalalta. Ihminen ei oman ymmärryksensä avulla tiedä oikeaa tapaa toimia. Aistimukset, tunteet ja omatunto ovat meille suurena apuna, mutta oikean tavan neuvomiseen me tarvitsemme ulkopuolisen opettajan. Jumala on paras opettaja kaikilla aloilla. Jumala on antanut meille kaksi oppikirjaa, joista löydämme oikeita tapoja elämäämme varten. Ensimmäinen ja tärkein oppikirja on hänen ilmoituksensa. Jumalan sana näyttää tien ja valaisee sen. Jeesus on "tie, totuus ja elämä". Jumalan kunnioittaminen kaikilla teillämme on viisautta. Jos Jumalan pelko on opittujen ihmiskäskyjen noudattamista, niin jumalanpalvelus on ulkonaista, ja ihminen lähestyy Jumalaa suullaan, mutta sydän on kaukana hänestä. Jumalan sana on kokonansa totuus ja se paljastaa kaikki väärät tiet ja väärät tavat toimia. Jos ihminen tahtoo tehdä Jumalan tahdon, hänen pitää lukea Herran sanaa ja rukoilla Pyhää Henkeä avaamaan sen. Sydämeen vastaanotettu sana on oikean elämän suunnannäyttäjä.

Toinen Jumalan antama oppikirja on hänen tekojensa kirja, eli luonto. Luontoa tutkimalla löydämme myös oikeita tapoja toimia.

"Taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaankansi ilmoittaa hänen kättensä tekoja. Päivä lausuu päivälle sanan, yö ilmoittaa yölle tiedon. Se ei ole puhetta eikä sanoja, joiden ääni ei kuuluisi. Niiden ääni ulottuu yli koko maan ja niiden sanat maanpiirin ääriin. --- Herran opetus on täydellinen, se virvoittaa sielun. Herran todistus on luotettava, se tekee yksinkertaisesta viisaan. Herran asetukset ovat oikeat, ne ilahduttavat sydämen. Herran käskyt ovat selkeät, ne valaisevat silmät. Herran pelko on puhdas, se pysyy iäti. Herran säädökset ovat todet ja vanhurskaat kaikki tyynni." (Ps. 19:2-5,8-10.)

Jumala neuvoo oikean toimintatavan!

Ei kommentteja: