perjantai 24. heinäkuuta 2015

Virkistävää ja stressitöntä kesäpäivää, Sinulle!

Oppiminen, pukeminen ja riisuminen tapahtuvat yksi asia kerrallaan. Samoin kävellessä, matka taittuu yksi askel kerrallaan. Monet marjoista ja hedelmistä poimitaan yksitellen. Aika kuluu sekunti kerrallaan. Esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon siitä, miten pienillä asioilla on tärkeä merkitys hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Hosuminen, kiirehtiminen ja hamstraaminen eivät ole meille hyväksi. Väsytämme niillä turhaan itsemme.

Keskeneräiset työt kertovat siitä, että ihminen on ottanut uuden työn, entisen ollessa vielä kesken. Joskus näyttää siltä, ettei mikään asia tule koskaan valmiiksi. Keskeneräiset työt aiheuttavat meille stressiä.

Jumala on järjestyksen Jumala. Luodessaan maailman, hän teki sen järjestyksessä ja sai työnsä päätökseen. Sen työn, jonka hän on aloittanut meissä, hän vie sen päätökseen.

"Herra vie asiani päätökseen. Herra, sinun armosi pysyy ikuisesti. Älä jätä kesken kättesi työtä!" (Ps. 138:8.)

" ... ja luotan täysin siihen, että hän, joka on alkanut teissä hyvän työn, vie sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä." (Fil. 1:6.)

Tämän päivän sana antaa meille iloa ja rauhaa!

"Luota Herraan ja tee hyvää, asu maassa ja noudata totuutta. Olkoon ilosi Herrassa, niin hän antaa sinulle mitä sydämesi pyytää. Anna tiesi Herran haltuun ja luota häneen, niin hän sen tekee. Hän tuo esiin vanhurskautesi kuin valon ja oikeutesi kuin keskipäivän. Hiljenny Herran edessä ja odota häntä. Älä vihastu siihen, joka juonia punoo. Jätä pois viha ja hylkää kiukku. Älä kanna kaunaa, se on vain pahaksi." (Ps. 37:3-8.)

Virkistävää ja stressitöntä kesäpäivää, Sinulle!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ps 37 teksti osui, sattui ja siunasi. Vihani on poissa ja hylkään kiukkuni. Kuinka tulitkin valinneeksi juuri nuo jakeet, Paavo. Niissä oli sanoma minulle.

Paavo Hautala kirjoitti...

Herra varmaan johdatti. Kun sanat osuivat silmiini, niin tunsin kehotusta kirjoittaa. Kun olin kirjoittanut tekstin, tunsin jälleen, että tässä on jollekin lukijalle tärkeä viesti. Laitoin sitten käteni tietokoneen päälle ja pyysin Herraa siunaamaan tämän sanan ja jodattamaan tälle sanalle lukijoita, jotka tarvitsevat juuri tätä sanaa. Tuntui hyvältä tehdä näin. Kommenttisi on minulle rukousvastaus! Kiitos Herralle, että hän auttoi sinua pääsemään vihasta ja kiukusta! Hyvää kesää sinulle iloisena ja vapaana! Muistan sinua edelleen rukouksin!

Paavo Hautala kirjoitti...

Olen joskus aikaisemminkin pyytänyt hengelliselle kirjoitukselleni erityistä siunausta. Pitääpä tehdä näin jatkossakin. Olen rukoillut, että Pyhä Henki elävöittäisi kirjoituksen lukijoille, ettei se jäisi kuolleeksi kirjaimeksi. Näin varmaan tapahtui sinun kohdallasi, että Henki teki sanan eläväksi!