tiistai 7. heinäkuuta 2015

Tie autuuteen!

"Autuas se, jonka pahat teot on annettu anteeksi, jonka synnit on pyyhitty pois. Autuas se ihminen, jolle Herra ei lue viaksi hänen syntiään ja jonka sydämessä ei ole vilppiä." (Ps. 32:1,2.)

Tunnustamattomat synnit vievät ihmisen umpikujaan. Ruumis ja sielu riutuvat ja tuska lisääntyy päivä päivältä yhä suuremmaksi, jos ihminen vaikenee ja salaa syntinsä. Synnin salaamisessa ihminen ajautuu Jumalasta poispäin. Salaaminen johtaa vilppiin ja jatkuva vilpinteko on valheessa elämistä. Ihminen joutuu omien valheidensa vangiksi. Tie vapauteen ja anteeksiantoon käy synnintunnutuksen kautta.

"Niin kauan kuin minä vaikenin synnistäni, ruumiini riutui ja kuihtui. Päivät päästään minä huusin tuskassani. Öin ja päivin kätesi painoi minua raskaana. Minun elämänvoimani haihtui niin kuin kosteus kesän helteessä." (Ps. 32:3,4.)

Polttava sisäinen helle haihduttaa elämänvoimat. Synnin sairauteen ei auta terveet elämäntavat, ei oikea ruokavalio, ei liikunta eikä kuntoutus, vaikka ne ovatkin hyviä ja tärkeitä asioita fyysisellä puolella. Synnin aiheuttamaan henkiseen tuskaan ja huonoon oloon tarvitaan Jeesuksen veren puhdistava lääke, evankeliumin hyvä uutinen, joka otetaan vastaan. Jeesukselta tulee apu, kun käännymme hänen puoleensa, rukouksessa.

"Rukoilkoot kaikki palvelijasi sinua hädän hetkellä." (Ps. 32:6.)

Hädän hetki on tärkeä hetki. Se on aika, jona voimme löytää Jumalan. Jumala sallii meille hädän hetken, rakkaudessaan, koska hän välittää meistä. Ihminen voi luulla Jumalan hylänneen hänet, kun elämään tulee vaikeuksia, mutta tämä ei ole totta. Mitä suuremmat vaikeudet, sitä lähempänä on Jumala, kutsumassa ihmistä luokseen.

Kun ihminen ei salaa ja peitä syntejään, vaan tunnustaa ne Jumalalle ja niille ihmisille, joita vastaan hän on rikkonut ja pyytää anteeksi, niin hänen syntinsä annetaan anteeksi ja ne pyyhitään pois. Syntitaakan ottaminen pois saa sydämen laulamaan ja askeleen tuntumaan kevyeltä. Armahdetun syntisen ilo ja riemu eivät jää keneltäkään huomaamatta.

"Riemuhuudot kajahtavat ympärilläni, kun sinä autat ja pelastat." (Ps. 32:7.)

"Minä opetan sinua", sanoo Herra, minä osoitan sinulle oikean tien. Minä neuvon sinua, katseeni seuraa askeleitasi." Älkää olko kuin järjettömät eläimet, kuin muulit ja hevoset, joita täytyy hillitä suitsilla ja kuolaimilla, muuten ne eivät suostu ohjattaviksi. Jumalaton saa osakseen paljon tuskaa, mutta Herran armo ympäröi sen, joka häneen turvaa. Iloitkaa ja riemuitkaa Herrasta, te vanhurskaat! Kohottakaa riemuhuuto, te oikeamieliset!" (Ps. 32:8-11.)

Jokainen ihminen voi löytää oikean tien Jumalan opettamana. Jumalan katse ei ole kuin "vihamiehen, poliisin, tuomarin tai vakoojan" katse. Se on rakastavan Isän hellä katse, samanlainen kuin Jeesuksen katse, joka on täynnä rakkautta, sääliä ja myötätuntoa.

Kun antaudumme Jumalan ohjaukseen vapaaehtoisesti, niin saamme kokea Jumalan armon kantavan voiman. Herra haluaa johtaa meidät tänään anteeksiannon kautta iloon ja riemuun eli autuuteen!

2 kommenttia:

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

Kiitos Siunauksien runsaudesta, jotka todella virvoitti sydäntäni.

Sain ani varhain kehoituksen että juuri tämä rohkaiseva Jumalan sana sopisi liitettäväksi Nykyaika lehteen.
Sieltä moni löytäisi Jumalan Kirkkauden sekä voiman Kristuksessa.

Kiitos Paavo upeasta Hengellisestä voimasta jonka Jumala on sinulle suonut. Olet todella siunattu pastori.

Paavo Hautala kirjoitti...

Tämä kirjoitus on tuonut sinulle rohkaisua. Kyllä sen voi julkaista Nykyaika-lehdessä. Ko. teksti puhutteli minua aamulla ja halusin kirjoittaa siitä nousevat ajatukset muistiin.