keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Suomalaiset ystävät toivat tänään ranskalaisen ystävänsä Rukouspuutarhaan!

Tänään, kun olin syömässä Karpalossa, näin eteisessä kolme asiakasta, jotka tutkivat ilmoitustaulua. Huomasin, että eteinen vaikutti kovin pimeältä, koska aurinko ei sillä hetkellä paistanut. Jätin ruokailuni kesken ja menin eteiseen laittamaan valot päälle. Asiakas kysyi, että mitä tuo Rukouspuutarha tarkoittaa ja missä se on? Sanoin heille, että voin viedä heidät sinne ja näyttää missä se on. Menimme alakertaan ja pyysin heitä riisumaan kengät jalasta ja odottamaan, kunnes saan laitettua Rukouspuutarhan juhlavalaistukseen. Kun kaikki oli valmista, johdattelin heidät sisään puutarhaan ja samalla puutarhan esittelyn kautta Raamatun ihmeelliseen maailmaan. Ystävät olivat näkemästään ja kokemastaan hämmästyneitä ja vaikutettuja. Ystävistä kaksi oli suomalaista ja yksi ranskalainen. Raskalainen tunsi olonsa hyvin kotoisaksi, koska puutarhassa oli Eifeltornin pienoismalli. Hän oli myös huomannut kaksi maalausta, jotka olivat ranskalaisen taiteilijan maalaamia. Rukouspuutarhassa sain antaa heille muistoksi Raamatun lupaukset ja rukoilla heidän puolestaan. He sanoivat tuntevansa Rukouspuutarhassa erityisen rauhan ja siunauksen.
"En olisi uskonut, että Kuusamossa on tällainen paikka", totesi lopuksi yksi vieraista. Rukouspuutarhan vieraskirjaan jäi kauniit sanat muistoksi tästä vierailusta!

Sanoin ystäville, että usein 22 päivä minulle tapahtuu merkittäviä asioita. Tämä on se merkittävä asia, joka tänään 22.7.2015 tapahtui, sanoin heille. Uskon, että ystävät tulevat muistamaan tämän hetken koko loppu elämänsä ajan. Toivottavasti tätä kokemusta kerrotaan myös Ranskassa. Ranskalaisten ystävien on mahdollista lukea tämä kirjoitus blogiltani, google-kääntäjän avulla, omalla kielellään.

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita kokemaan Jumalan läsnäolon ja hiljentymään tähän puutarhaan. Se on avoinna ma-pe klo 11-17 ja muina aikoina sopimuksen mukaan.

Kun tulin takaisin jatkamaan ruokailuani, huomasin, että lautaselleni oli ilmestynyt lisää ruokaa. Niina oli laittanut Karpalon sulkeutumisen tähden lounaspöydältä jääneitä tähteitä lautaselleni. Oli siinä minulla syömistä, ennen kuin lautanen oli tyhjä.

Ei kommentteja: