lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kiihko rikastua kuuluu rikkauden petollisiin houkutuksiin!

"Luotettava mies saa runsaan siunauksen, mutta se, jolla on kiihko rikastua, ei jää rankaisematta." (San. 28:20.)

Tämän sukupolven ihmisillä on valtava pelikiihko, joka tempaa mukaansa kenet tahansa. Kiihko rikastua, on ajatus, joka kuvaa aikaamme hyvin. Veikkauspisteillä on usein jono. Potit kasvavat yhä suuremmiksi, koska veikkaajat lisääntyvät ja täysosumia ei tule kovin usein. Pienet voitot koukuttavat kokeilemaan suurempia voittoja. Pelaaminen on tehty helpoksi. Kassoille on laitettu pelikuponkeja, joita voi napata vaivatta ja maksaa kassalla, kun kone arpoo numerot eri peleille. Voittosummat ilmoitetaan pelipisteissä ja näin innostetaan kokeilemaan onnea. Eräässä kaupassa oli liukuhihnaan kirjoitettu liidulla lottopotin suuruus ja muistutus siitä, että vielä ehdit osallistua illan arvontaan. Voitot ovat harvinaisia. Pelaaja tulee huomaamaan, että veikkaaminen ottaa enemmän kuin antaa. Kannattaa siis lopettaa ajoissa. Voitamme joka viikko, jos emme pane rahojamme turhaan toivoon. Äkkirikastuminen ei ole hyväksi kenellekään. Rukouksen avulla voimme torjua kiusauksen hankkia helppoa rahaa. Rikkauden petolliset houkutukset vaanivat kaikkia ihmisiä. Rikkauden viettelykset kuuluvat ohdakkeisiin, jotka tukahduttavat sadon. Hengen hedelmä jää kypsymättä maallisten rikkauksien etsimisen tähden.  "Se, jolla on kiihko rikastua, ei jää rankaisematta." Mikä tuo rangaistus on? Sen tulee kokemaan jokainen omassa elämässään aikanaan, joka joutuu tämän synnin vangiksi. Raamattu kertoo meille, että synnin palkka on kuolema. Tämä on se rangaistus, joka seuraa kaikesta jumalattomuudesta, jota ihmiset harjoittavat ja rakastavat.

Mitä meidän itse kunkin on siis tehtävä, että perisimme autuuden? Raamattu vastaa tähän kysymykseen:

 "Kääntykää, ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan." (Ap.t. 2:38.)

Syntien anteeksi saaminen ja Pyhän Hengen lahjan vastaanottaminen tuovat pelastuksen, joka johtaa meidät Jumalan mielenmukaiseen elämään tässä ajassa ja iankaikkiseen elämään kirkkauden valtakunnassa.

Ei kommentteja: