lauantai 25. lokakuuta 2014

Ritiäiset 25.10.2014

Lapset ovat Herran lahjoja!


Ristiäispuhe 25.10.2014 klo 14.


Lapsen syntymä maailmaan on ihmeellinen asia. Se on Luojan suuri ihme. Ps. 139:13-17 sanotaan: ”Sinä loit minut sisintäni myöten, sinä kudoit minut kokoon äitini kohdussa. Minä kiitän sinua siitä, että minut on tehty ylen ihmeellisesti. Ihmeelliset ovat sinun tekosi, sieluni tietää sen sangen hyvin. Minun luuni eivät olleet sinulta kätkössä, kun minut salassa valmistettiin, kun minut kudottiin taidokkaasti maan syvyyksissä. Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani. Kaikki päivät oli luotu ja kirjoitettu kirjaasi, ennen kuin ainoakaan niistä oli tullut. kuinka kalliit ovatkaan minulle sinun ajatuksesi, Jumala, kuinka valtava onkaan niiden määrä!”


”Katso, lapset ovat Herralta saatu lahja, kohdun hedelmä on palkka. Kuin nuolet sankarin kädessä, ovat nuoruudessa saadut pojat.” (Ps. 127:3-4.)

Jokainen syntynyt lapsi on taivaan lahja ja hän tuo mukanaan Jumalalta sanoman: Minä rakastan teitä!


Sini ja Terho: Teitä on kohdannut suuri onni ja siunaus, kun Jumala on antanut teille neljä mahtavaa lasta, kolme poikaa ja yhden tyttären. 10-vuotishääpäivälahjaksi Herra antoi teille kaksospojat. Vain harvat saavat kokea saman, minkä te olette kokeneet. Identtiset kaksoset tuplasivat perheenne lapsiluvun. Minulle kaksosten syntymä oli Jumalan antama nimipäivälahja, koska he syntyivät Kalevin päivänä. Toinen nimeni on Kalevi. Kalevi tarkoittaa jättiläistä. Saakoon näistä pojista kasvaa uskon jättiläisiä, miehiä, joilla on suuri usko.

Mikael ja Roosa: teitä on myös kohdannut onni, kun olette saaneet kaksi pikkuveljeä. Muistakaa pitää pikkuveljistä hyvää huolta.

Lämpimät onnittelut Sini ja Terho, isovanhemmat, omaiset ja sukulaiset, iloisen perhetapahtuman, johdosta!


Tänään meillä on aivan erityinen juhla, kun kaksospojat tuodaan Jeesuksen luokse, hänen siunattavakseen. Jeesuksen siunausta me kaikki tarvitsemme erityisellä tavalla. ”Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt. Riemuitkaamme ja iloitkaamme siitä!” (Ps. 118:24.) Tätä päivää olemme odottaneet yli kuukauden, että saamme kuulla poikien nimet, joilla saamme kutsua heitä. Tähän asti he ovat olleet meille A-poika ja B-poika tai D-poika ja T-poika tai Aatu ja Beetu, mutta nyt saamme tietää heidän oikeat nimensä, jotka on merkitty taivaan kirjoihin.

Tämä hetki ei ole kuitenkaan pelkästään nimenantotilaisuus, vaan Jeesuksen siunauksen pyytämistä poikien elämään. Jumalan Siunauksen pyytäminen pienelle lapselle perustuu Jeesuksen käskyyn ja hänen esimerkkiinsä.


”Jeesuksen luo tuotiin lapsia, jotta hän koskettaisi heitä, mutta opetuslapset nuhtelivat tuojia. Kun Jeesus näki sen, hän närkästyi ja sanoi: ”Sallikaa lasten tulla minun luokseni älkääkä estäkö heitä, sillä heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta. Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niin kuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle.” Hän otti lapset syliinsä, pani kätensä heidän päälleen ja siunasi heitä.” (Mark. 10:13-16.)


Jeesus piti lasten siunaamista niin tärkeänä asiana, että hän halusi itse henkilökohtaisesti suorittaa sen. Jeesus ei kastanut ketään, vaan antoi kastamisen opetuslastensa tehtäväksi, mutta lasten siunaamisen hän halusi suorittaa itse. Vanhemmat olivat tästä hyvin kiitollisia, koska he tiesivät, että heidän lapsensa tarvitsivat Jumalan siunausta ja varjelusta koko elämän ajan. Jeesuksen kosketus, siunaus ja rukous kantoivat sekä lapsia, että heidän vanhempiaan läpi elämän. Näin se on myös tänä päivänä.


Eräässä laulussa, armolaulussa, lauletaan: ”Silloin kun olen heikko, silloin olen väkevin.”  Väkevä on lapsen voima.  Pieni lapsi hoitaa pelkällä olemuksellaan meitä kaikkia.
Lasten evankeliumista saimme kuulla. Kuinka Jeesus sanoo "Sallikaa lasten tulla minun tyköni". Jos me viemme lapsia Jeesuksen luo, myös lapsi tuo meitä Jeesuksen luo.
Kun katsomme pientä lasta, voimme olla vain oppimassa hänen asenteestaan. Koko olemuksellaan hän luottaa, että hänestä pidetään huolta, että elämä on hyvä, että Jumala on hyvä.
Pelastus on kokonaan Kristuksen lahjaa meille. Risti rohkaisee elämään kristittyinä tässä maailmassa.
Elämä ei ole aina helppoa, mutta Jeesus Kristus on lupauksensa mukaan kanssamme kaikki päivät maailman loppuun asti.


Maisella matkallamme tarvitsemme kaikki joka hetki Jumalan ohjausta. Sitä tarvitsevat niin lapset kuin aikuisetkin. Vanhempien vastuu ja tehtävä on suuri, huolehtia itsestään ja perheestään. Ihminen on kokonaisuus. Hänellä on fyysiset, henkiset, sosiaaliset ja hengelliset tarpeet, joista kaikista meidän tulee huolehtia sopusuhtaisesti. Jumala on antanut meille yksinkertaiset terveyden avaimet, joita noudattamalla pysymme hyvässä kunnossa. Auringon valo, puhdas ilma, vesi, terveellinen ravinto, sopiva liikunta, kohtuus, iloinen mieli ja luottamus Jumalan voimaan, ovat hyvän terveyden perustana.

Rakkaus Jumalaan ja toinen toisiimme tekee kaiken täydelliseksi. Ilman rakkautta ja Jumalan tuntemusta elämä ei mene hyvin. Tästä syystä tarvitsemme Jumalan sanaa, rukousta ja toinen toistemme tukea ja apua. Seurakunta on Jumalan antama toinen koti meille, jossa hän hoitaa ja kasvattaa meitä. Jumala on tarkoittanut, että me kaikki tukisimme toinen toisiamme. Kukaan meistä ei selviä elämän haasteista yksin. On hienoa, että Sinin ja Terhon kaksospojilla on paljon omaisia ja sukulaisia, jotka rakastavat heitä. On hyvä, että pojat ovat saaneet hyvät kummit ja esirukoilijat. Tytti ja Kari ja Kaisa ja Jonne, tehtävänne on tärkeä ja arvokas. Jumala teitä tässä tehtävässä auttakoon ja siunatkoon. Jokainen muistaminen vahvistaa ja kannustaa elämän matkalla. Lapset ilahtuvat, kun heitä muistetaan. Pienikin huomionosoitus jää mieleen. Parasta mitä kummit voivat tehdä, on rukoilla kummilasten puolesta.


Tänään saamme nostaa katseemme ylös taivaaseen, josta meille kaikille tulee apu oikealla hetkellä. Saamme kiittää hänen armostaan, rakkaudestaan ja hänen lahjoistaan, erityisesti Sinille ja Terholle annetuista ihanista kaksospojista, jotka saamme tuoda Jeesuksen syliin, hänen siunattavakseen.


Laulamme nyt laulun: ”Mä silmät luon ylös taivaaseen”. Sen jälkeen Terho ja Sini tulevat kertomaan meille, mitkä nimet he ovat kaksosille valinneet ja miksi juuri sellaiset nimet ja miten ja milloin nimet ovat syntyneet? Tämä tieto on pysynyt salassa meiltä kaikilta tähän päivään saakka. Täytyy antaa tunnustusta myös Mikaelille, joka on pystynyt pitämään salaisuuden omana tietonaan. Salaisuuden pitäminen näin kauan on ollut hyvää harjoitusta Mikaelin tulevaa elämää varten. 

Rukous

Rakas Pyhä Taivaallinen Isämme, kiitämme sinua elämän kalliista lahjasta. Kiitos, että olet luonut meidät erilaisiksi ja ainutkertaisiksi, omaksi kuvaksesi. Tiedämme, että olemme sinulle tärkeitä ja arvokkaita. Lunastusmaksumme suuri hinta kertoo meille kuinka paljon rakastat meitä jokaista ja haluat elää kanssamme ikuisesti. On ihmeellistä, että ihminen on sinun sydänystäväsi, jolle olet antanut niin paljon hyvää. Olemme tänään kokoontuneet sinun Pyhien kasvojesi eteen pyytämään siunausta Sinin ja Terhon kaksospojille Joel Veli Viljamille ja Elias Eero Johannekselle. Pyydämme, että sinä Jeesus ottaisit nämä pojat omiksesi, suojelukseesi ja varjelukseesi ja siunaisit heidät elämän matkalle ja säilyttäisit siunauksesi heille koko heidän matkansa ajan aina perille asti. Auta Terhoa ja Siniä huolehtimaan heistä hyvin ja kasvattamaan heitä sinun armosi avulla Jumalan tahdon mukaisesti. Varjele koko perhettä Jumalan lapseudessa ja uskossa. Anna heille voimaa, terveyttä ja paljon rakkautta ja kärsivällisyyttä laten kasvattamisessa. Kiitos, että pidät huolen Mikaelista ja Roosasta. Siunaa myös isovanhempia, omaisia, kummeja ja ystäviä. Anna armosi, voimasi ja siunauksesi levätä meidän kaikkien yllä. Auta meitä rakastamaan ja kunnioittamaan toinen tosiamme koko elämämme ajan. Pelasta meidät kaikki kerran sinun luoksesi ikuiseen elämään. Jeesuksen Krituksen nimessä, Aamen!

Ei kommentteja: