perjantai 17. lokakuuta 2014

Juomarin ja ahmatin ongelmat tekevät elämästä kurjan ja köyhän!

"Kuule, poikani, viisastu ja ohjaa sydämesi oikealle tielle! Älä vietä aikaasi viininjuojien parissa äläkä lihan ahmijoiden, sillä juomari ja ahmatti köyhtyvät, uneliaisuus puettaa ryysyihin." (San. 23:19-21.)

Alkoholi ja liharuoka tekevät ihmisestä uneliaan. Liharuoassa ei ole ollenkaan kuitua. Tämä on yksi syy, miksi kasvisruoka on parempaa ravintoa ihmiselle kuin liharuoka. Runsaasti alkoholia käyttävällä on monenlaisia riskejä sairastua erilaisiin tauteihin. Viina ei tee ihmistä terveeksi vaan sairaaksi. Älykkyys, kätevyys ja lihasvoima katoavat, jos juo paljon alkoholia. Maailmassa tapahtuu joka päivä kauheita asioita alkoholin tähden. Onnettomuuksien, tapaturmien ja rikosten taustalla on hyvin usein alkoholi, joka on vienyt ihmisiltä kontrollin ja itsehillinnän pois. Masennus, pelkotilat ja erilaiset hermosairaudet ovat alkoholistien ongelmia.

Em. sana on osoitettu erikoisesti nuorille. Nuorten ihmisten on tärkeä valita raitis elämä. Raittius alkaa kodin ruokapöydästä. Vanhempien tulisi kiinnittää paljon huomiota siihen, mitä lapset syövät ja juovat. Väärät elintavat tekevät elimistön puolustuskyvyttömäksi. Nuori ajautuu helposti väärille raiteille ja elämä menee pilalle. Sydän tulisi ohjata oikealle tielle lapsesta asti. Juomarin ja ahmatin ongelmat tekevät elämästä kurjan ja köyhän!

Ei kommentteja: