maanantai 12. toukokuuta 2014

Jumalan sanan arvoa ei voida koskaan yliarvioida!

"Poikani, tarkkaa minun puhettani, kallista korvasi sanoilleni. Älkööt ne väistykö silmistäsi, varjele niitä sydämesi sisimmässä, sillä ne ovat elämä sille, joka ne löytää, ja lääke koko hänen ruumiilleen. Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee. Poista itsestäsi suun kavaluus ja karkota luotasi valhe. Katsokoot silmäsi suoraan eteenpäin. Tasoita polku jaloillesi, olkoot kaikki sinun tiesi vakaat. Älä poikkea oikeaan, älä vasempaan, väistäköön jalkasi pahaa." (San. 4:20-27.)

Jumalan sanan arvoa ei voida koskaan yliarvioida. Sana on elämän leipää sielullemme. Henki tekee sen meille eläväksi. Sana on lääkettä ruumiillemme, kun uskossa otamme sen vastaan. Silmien ja korvien kautta sana löytää maaperän sydämestä, jos kanavat ovat avoinna. Sydämen maaperässä sanalla on mahdollisuus itää, kasvaa ja tuottaa satoa Jumalan valtakuntaan. Näin tapahtuu, jos sydän ei ole kovettunut, eikä se ole ohdakkeiden ja rikkaruohojen valtaama. Maailman huolet ja rikkauden viettelykset ovat ohdakkeita, jotka tukahduttavat sanan. Epäusko ei anna sanalle mahdollisuutta kasvattaa uskoa ja niin sato voi jäädä tulematta tai se jää vähäiseksi.

Suun kavaluuden poistaminen ja valheen karkottaminen eivät ole mahdollista ilman totuuden sanaa ja Pyhää Henkeä. Sana on aina tunteiden ja kokemusten yläpuolella ohjaamassa meitä oikealle tielle ja pitämässä meidät tällä tiellä. Tämä on totta, koska Jeesus on sana ja sanan kautta Pyhä Henki kirkastaa meille Jeesuksen, joka on tie, totuus ja elämä. Taakse ja sivuille katsominen voivat harhauttaa askeleemme vakaalta tieltä ja viedä meidät pahan puolelle. Juurtuminen sanaan tarkoittaa läheistä yhteyttä Jeesukseen. Tällaista yhteyttä meidän kannattaa etsiä iankaikkisen elämän tähden.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ja hyvin kiitettävää Jumallalle ,että hän antoi sanan meillä joka on meidän aarteemme ja elämnä leipä viisauden lähden ja tämän kautta me tulimme uskoon ja pelastuimme ja saimme Pyhän Hengen lahjan ,kiitos Jumalalle ,että Jeesus tuli ja maksoi verellään meidän syntimme niinkuin on kirjoitettu Jumalan sanaan ,kiitos ja siunausta,keijo södertälje

Paavo Hautala kirjoitti...

Hei, Keijo! Huomaan, että sana merkitsee sinulle hyvin paljon ja ymmärrät sen arvon. Siunausta elämääsi Jumalan lupausten kantamana!