tiistai 17. helmikuuta 2015

Jumalan ajatukset vievät meidät korkeuksiin, lähelle taivasta!

"Etsikää Herraa silloin, kun hänet voidaan löytää, huutakaa häntä avuksi, kun hän on lähellä. Jumalaton hylätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran luo, niin hän armahtaa, ja meidän Jumalamme luo, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta. Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra, sillä niin paljon kuin taivas on maata korkeampi, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne." (Jes. 55:6-9.)

Raamattu puhuu etsikkoajasta. Tämä on meille annettu armon aika, jolloin voimme löytää Herran. Etsikkoaikanamme Herra on lähellä, huutomatkan päässä. Hän kuulee huutomme, vaikka se olisi sisäinen huutomme, vailla ulkoista ääntä. Hän tietää ajatuksemmekin jo kaukaa. Vaikka ihmisten ja Jumalan ajatukset ovat kaukana toisistaan ja korkeusero on suuri, ne voivat kohdata toisensa ja lähteä kulkemaan samaan suuntaan. Omat tiet ja omat ajatukset pitää hylätä ja palata Herran luo. Silloin saamme anteeksiannon ja oikean suunnan elämällemme ja ajatuksillemme. Kun ajatukset ovat keskittyneet Herraan ja hänen armoonsa, niin saamme voimaa ja virvoitusta. Oikea tie ei mene umpeen ja se ei katoa pois silmiemme edestä. Elämämme pimeimmilläkin hetkillä Jumalan sanan valo valaisee polkumme ja näemme kulkea, joutumatta eksyksiin.

Tässä maailmassa on paljon pimeyttä, joka saartaa meitä kaikkia, kaikkialla. Pimeyden lapset yrittävät poistaa maailmasta valon lapset. Tämä on kauhea henkivaltojen taistelu, joka riehuu ympärillämme joka hetki suurella voimalla. Raamatun sanan valo paljastaa pimeyden kätköt. Pyhä Henki paljastaa pimeyden teot synniksi, jotka meidän tulee tunnustaa ja hylätä Herran voimassa.
Sana ja rukous ovat Herran etsijälle parhaat avut Jumalan luo pääsemiselle. Pyhä Henki on täynnä totuutta ja rakkautta. Hänen avullaan Jeesuksen läsnäolo ja asuminen sydämissämme on mahdollista ja tuo Jumalan valtakunnan voiman ja kirkkauden keskelle arkeamme. Tässä valtakunnassa eläminen nostaa meidät korkeammalle tätä maata ja kaikkia sen murheita. Korkealta paikalta näemme kauaksi ja mieli avartuu. Jumalan tie kulkee korkealla ja siellä kulkeminen ei pelota eikä huimaa päätä. Siellä ajatukset kirkastuvat ja sydän lepää rauhassa ja turvassa. Jumalan ajatukset vievät meidät korkeuksiin, lähelle taivasta!

Ei kommentteja: