sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Laupeus, rauha ja rakkaus lisääntyvät siellä, missä Pyhä Henki vaikuttaa!

"Lisääntyköön teille laupeus, rauha ja rakkaus." (Juud. 1:2.)

Laupeus, rauha ja rakkaus.
Sääliväisyys, armo ja rakkaus ovat laupeuden sisaruksia. Ne elävät yhdessä. "Ihaninta ihmisessä on hänen laupeutensa." (San. 19:22.) Laupias ihminen tekee laupeuden tekoja. Jeesus korosti laupeuden tärkeyttä Laupias samarialainen -vertauksen avulla. Sääli ja myötätunto hädässä olevaa kohtaan herättää laupiaan ihmisen toimimaan aktiivisesti apua tarvitsevan ihmisen puolesta. Säälittely on passiivista, joka ei johda mihinkään. Säälittelevä ihminen poistuu paikalta ja jättää auttamisen toisille. Säälittely vain pahentaa asiaa. Heikommassa asemassa olevan auttaminen omalla kustannuksellaan osoitti Laupiaan samarialaisen nimensä veroiseksi ihmiseksi, jolle Jeesus antoi tunnustuksen.

Kreikkalainen sana elos merkitsee tunnetta, joka valtaa ihmisen sydämen, kun hän näkee jonkin pahan tai onnettomuuden kohtaavan ihmistä. Stoalaiset pitivät antiikin Kreikassa laupeutta sielun sairautena, mutta Raamatusta voimme lukea, että Jumala on armahtavainen ja laupias Jumala. 

Daavid sanoo: "Sinä annat minulle pelastuksen kilven, ja sinun oikea kätesi minua tukee; sinun laupeutesi tekee minut suureksi." (Ps. 18:36.) Jumalan antama laupeus tekee ihmisestä suuren, koska Jumalan olemus on laupeus. Ihmisellä itsellään ei ole laupeutta. Laupeus on Jumalan lahja, jota voimme pyytää häneltä.

"Iloinen mieli" avustustapahtumassa viime viikon tiistaina minua siunasi erään ihmisen toivotus, joka liittyy tähän teemaan, josta nyt kirjoitan. Olin jakamassa hengellisiä kirjoja. Pöytäni oli salissa  sellaisessa paikassa, että sisään tulevat ihmiset näkivät minut ensimmäiseksi ja viimeiseksi. Toivotin tulijat tervetulleiksi tapahtumaan ja sanoin heille näkemiin, kun he lähtivät pois. Eräs ihminen tuli rollaattorilla pöytäni vierelle. Hän halusi hengellistä luettavaa, kaiken sen hyvän lisäksi, mitä hän oli pöydiltä löytänyt. Annoin hänelle kirjapaketin. Hän sanoi: "Palatkoon Jumalan hyvyys teille takaisin"! Tämä ajatus siunasi minua suuresti. Kiitin Jumalaa hänen sanoistaan ja pidin ääneen rukouksen hänen puolestaan. Tuntui, että Jumalan hyvyys oli sinä hetkenä läsnä meidän kanssamme. Se palasi meidän molempien sydämeen suurenmoisella, tavalla!

Laupeus, rauha ja rakkaus lisääntyy siellä, missä Pyhä Henki vaikuttaa!

Ei kommentteja: