perjantai 19. syyskuuta 2014

Jumalan tarjoama tervetuliaisateria!

"Mutta Jeesus tarttui hänen käteensä ja sanoi kovalla äänellä: "Tyttö, nouse!" Silloin hänen henkensä palasi. Hän nousi heti, ja Jeesus käski antaa hänelle syötävää." (Luuk. 8:54,55.)

Kun synagogan esimiehen, Jairoksen, 12-vuotias tytär oli kuolemaisillaan, niin Jairos lähti hakemaan apua Jeesukselta. Jeesuksen ympärillä oli tuolla hetkellä paljon kansaa, joka halusi saada apua. Kaikki odottivat häntä. Juuri kun Jairos oli ehtinyt kertoa Jeesukselle huolensa ja esittää pyynnön tulla hänen kotiinsa parantamaan hänen tyttärensä, niin verenvuotoa sairastava nainen herätti Jeesuksen ja hänen kanssaan olevien ihmisten huomion niin, ettei Jeesus ehtinyt heti vastata Jairoksen pyyntöön. Jairoksen usko kuitenkin vahvistui, kun hän sai omin silmin nähdä vaikeasti sairaan ihmisen parantumisen. Tilanne ei ollut vielä kokonaan ohitse, kun Jairoksen kotoa tuli viestintuoja, joka ilmoitti, että tytär oli kuollut ja Jeesusta oli turha enää vaivata. Jeesuksen sana Jairokselle: "Älä pelkää. Usko ainoastaan, niin hän paranee", antoi surulliselle Jairokselle toivoa ja lohdutusta. Hetkeä myöhemmin Jairoksen kodissa tapahtui suuri ihme. Jeesuksen käskystä kuollut tyttö nousi ja heräsi eloon. Jeesuksen kova ääni ja kuolleen tytön herääminen esikuvaavat tulevaa ylösnousemusta, joka tapahtuu Jeesuksen tullessa toisen kerran. Jeesuksen käskystä kuolleet heräävät eloon. Jeesuksella on kuoleman avaimet ja valta käyttää niitä tahtonsa mukaan. Maan tomuun vaipuneet kuolleet herätetään hetkessä eläviksi luomistyön seurauksena.

Jeesus käski antaa tytölle syötävää, kun hänet oli herätetty kuolleista. Kuolleista herätetyt uskovat viedään myös ruokapöytään, taivaaseen, jossa nautitaan Karitsan hääateria. Se on Jumalan tarjoama tervetuliaisateria hänen omilleen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hera on hyvä ja parantaa sairaita ja herättää kuolleita vielä tänäkin päivänä ja ihmeet ja merkit seuratkoon meitä jotka uskomme Herraan ja hänen verensä voittoon,kiitos ja siunausta keijo södertälje

Paavo Hautala kirjoitti...

Tämä on totta! Jeesus on sama tänään ja iankaikkisesti! Siunausta, Keijo, Sinulle ja läheisillesi! Herra vahvistakoon sinua joka päivä!