sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Jos myrsky yllättää meidät, niin luotakaamme Herraan!

"Hän tyynnytti myrskyn, ja meren aallot hiljenivät. He iloitsivat, kun ne vaikenivat, ja hän johti heidät kaivattuun satamaan." (Ps. 107:29,30.)

Opetuslasten myrskykokemus antaa meille monia tärkeitä opetuksia. Myrsky on yleensä yllättävä ja odottamaton tilanne. Se voi tulla meille luonnonvoimien kautta tai vaikeiden elämäntilanteiden tähden. Myrskyn kohtaaminen ja kestäminen vaatii rohkeutta ja Jumalaan luottamista. Epäusko pelkää, mutta usko lepää ja luottaa selviytymiseen. Omat voimamme eivät auta meitä selviytymään lepoon, rauhaan ja turvapaikkaan. Jeesus on turvamme ja apumme hädän hetkellä. Kukaan ei joudu pettymään, jos myrskyssä huutaa avuksi Herran nimeä.

"Silloin on vanhurskauden hedelmänä rauha, vanhurskauden vaikutuksena lepo ja turvallisuus iankaikkisesti." (Jes. 32:17.)

"Koska siis olemme tulleet uskosta vanhurskaiksi, meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta." (Room. 5:1.)

Kristukselta saatu vanhurskaus on rauhamme perustus. Samalla tavalla kuin Jeesus luotti Isäänsä, niin mekin saamme luottaa Jeesukseen. Jeesus voi sanallaan tyynnyttää kaikki myrskymme ja antaa meille levon ja rauhan. Jesaja todistaa, ettei jumalattomilla ole rauhaa. Synti on vienyt ihmisiltä rauhan, mutta Kristuksen vanhurskaudessa rauha saadaan takaisin. Tämän lahjan saamme ottaa vastaan uskon kautta Häneltä, jolla on valta tyynnyttää kaikki myrskyt. Jos myrsky yllättää meidät, niin luottakaamme Herraan!

Ei kommentteja: