lauantai 26. toukokuuta 2012

"Nouse ja kävele"!

Halvaantuneella miehellä ja hänen ystävillään näytti olevan ylitsepääsemättömiä esteitä Jeesuksen luo tulemiselle. He raivasivat kuitenkin esteet pois ja pääsivät tavoitteeseensa purkamalla katon ja laskemalla näin tehdystä aukosta halvaantuneen Jeesuksen eteen. Uskon kautta he pääsivät perille. Epäusko olisi jättänyt heidät välille. "Kun Jeesus näki heidän uskonsa, hän sanoi: "Ystäväni, sinun syntisi on annettu anteeksi." (Luuk. 5:20.) Syntien anteeksisaaminen on lähtökohta kaikelle parantumiselle. Syntitaakka aiheuttaa ihmisille monenlaisia fyysisiä sairauksia. Ihminen on kokonaisuus. Mielen ja ruumiin välillä on yhteys. Masentunut mieli kaipaa liikuntaa ja raitista ilmaa. Halvaantunut oli huonossa jamassa, koska hän ei pystynyt tekemään mitään olonsa kohentamiseksi. Onneksi hänellä oli hyviä ystäviä, jotka uskoivat parantumiseen Jeesuksen kautta. Ystävät kuvaavat tässä esirukoilijoita, jotka kantavat lähimmäisiään Jeesuksen eteen uskon rukousten avulla. Halvaantunut kuvaa kaikkia meitä ihmisiä, jotka emme voi tehdä omassa voimassamme mitään pelastaaksemme itsemme tekojemme kautta. Jeesuksen kuulijakunnassa ei ollut vain yhtä halvaantunutta, vaan niitä oli monia. Fyysisesti halvaantunut parani, mutta fariseusten ja kirjanoppineiden hengellinen halvaus ei parantunut, vaikka he näkivät halvaantuneen parantumisen. Hengellinen halvaus ja - sokeus on pahempi sairaus kuin fyysinen halvaus ja - sokeus. Hengellinen sokeus esti kuulijoita näkemästä Jeesuksen jumaluuden ja vallan antaa syntejä anteeksi. He näkivät Jeesuksen Jumalan pilkkaajana. Jos hengelliset työntekijät sokeutuvat Jumalan voimalle ja - auktoriteetille, niin heidän kuulijakuntansa eivät parane hengellisestä halvauksestaan. Halvaantunut puhuja ja halvaantunut kuulija tarvitsevat molemmat parantajan. Jeesus on kaikkien ihmisten - tautien parantaja. Yksi Jeesuksen suusta lähtenyt sana on voimallisempi parantamaan kuin tuhat laittomuuden hengen "henkäyttämää" tyhjää korulausetta. Kaipaatko sinä sieluusi tänään yhtä parantavaa sanaa Jeesuksen huulilta? Mikä tuo sana olisi, jota aivan erikoisesti kaipaisit tänään? Olisiko se tämä: "Ystäväni, sinun syntisi on annettu anteeksi." "Nouse ja kävele"!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa puhutteleva saarna, Paavo, Jeesuksen pitämästä kotikokouksesta.
Kaipaan joka päivä Jeesuksen sanoja "Ystäväni, sinun syntisi on annettu anteeksi".
Room.7 luvun Paavalin sanat koskee myös minua: "Huomaan siis, että minua hallitsee tällainen laki: haluan tehdä hyvää, mutta en pääse irti pahasta. Sisimmässäni minä iloiten hyväksyn Jumalan lain, mutta siinä, mitä teen, näen toteutuvan toisen lain, joka sotii sisimpäni lakia vastaan. Näin olen ruumiissani vaikuttavan synnin lain vanki. Minä kurja ihminen!"
Siksi haluan kuulla Jeesuksen sanat ja uskon, että Jeesuksen koko maailman ihmisten syntien sovitus ristillä kuuluu myös minulle. Tahdon olla Jeesuksen opetuslapsi. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos, Raija, sanoistasi. Pyhä Henki puhuu sinulle eläviä sanoja Kristuksen sydämeltä. Olet tärkeä ihminen Jumalan suunnitelmissa. Ole rohkealla mielellä. Herra pitää sinusta huolen ja, läheisistäsi. Ongelmat, joita kohtaamme elämässämme, ovat pieniä sen ilon rinnalla mitä koemme Jumalan luomassa kirkkauden ja täydellisen rakkauden maassa.