perjantai 18. toukokuuta 2012

Jäähileiden ja aaltojen konsertti

Askeleet -kampanja jatkuu edelleen. Se päättyy 27.5.2012. Olen mukana tässä kampanjassa niin tiiviisti, etten ole ehtinyt istua koneellani ollenkaan. Kävelylenkit alkavat aamulla aikaisin ja töiden jälkeen iltaisin. On ollut mahtava seurata kesän tuloa. Tänään huomasin koivujen vihertävän hieman. Seurasin Torankijärven jäiden lähtöä. Jäähileet pitivät aaltojen kanssa hienon konsertin. Pääskyset lentelevät Kuusamossa. Lumikasoja löytyy vielä meidänkin pihamaalta. Kävellessä huomaa luonnon tapahtumat paremmin kuin autosta ratin takaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä kesä on jo aivan "ovella", luonto on kauneimmillaan, koivun lehdet vihertävät tuoreena ja siitepölyä oli kaikkialla niin, että haittasi hengitystä.
Onneksi saatiin puhdistavaa ja raikastavaa sadetta, joten nyt "pölyt" on pyyhitty pois.
Ystävät ovat jo käyneet järvessä uimassa, vesi on ollut +13 asteista. Minulle se on vielä liian viileää, joten uimahalli on minun uimapaikkani.
Paavo, sinulla kävelyssä on loppukirin paikka ja ykkössija on muutaman askeleen päässä. Raija

Paavo Hautala kirjoitti...

Pihassamme on vielä varjoisassa paikassa pieni kasa lunta. Katsotaan, että sulavatko ne tänään pois. Nyt on aika haravoida piha puhtaaksi ja lannoittaa nurmikko. Krookukset ovat täydessä kukassa, koivussa on aivan pienet hiirenkorvat tai oikeastaan juuri avautuvat isot silmut. Ne eivät näytä vielä vihreiltä. Kävin eilen pyörällä Rukalla. Oli kova tuuli mennen tullen, mutta onneksi sivutuuli. Poislähtiessäni vierelleni ajoi kaksi nuorta poikaa, jotka pyysivät minulta palvelusta. He olivat oikein kiltin ja viattoman näköisiä poikia. Odotin palvelupyyntöä hetkisen ja mietin, miten voisin olla heille avuksi? Toinen pojista sanoi minulle, että voisinko ostaa heille tupakkaa? Vastasin kileteisesti ja kerroin heille, että olen pastori, enkä voi tehdä heille tuollaista laitonta palvelusta. - Kyllä sinä voit silti ostaa, sanoivat pojat. En voi, koska minä neuvon ja opetan nuoria raittiuteen. Toivon, että tekin lopettaisitte tupakanpolton ja tulisitte ensi kesänä eräriparille, jossa neuvon nuoria raittiisiin elämäntapoihin. - Saat kaksi euroa, jos ostat meille tupakkaa, lupasivat pojat. - Kuinka minä voisin opettaa nuoria raittiuteen, jos ostaisin teille tupakkaa? En voi missään tapauksessa tehdä niin. Pojat antoivat lopulta periksi, kun huomasivat, etteivät he saa tahtoansa läpi. Ajattelin, että minun piti pyöräillä pitkä matka Kuusamon keskustasta Rukalle asti kertomaan näille nuorille pojille raittiuden merkityksestä. Saakoon Herra pelastaa nämä pojat kaikesta pahasta ja ohjata heidät raittiuden ja puhtauden tielle. Toivon, että löydätte tien ensi kesän eräriparille ja antaisitte siellä elämänne kokonaan Jeesukselle. Jeesus rakastaa teitä hyvin paljon!

Kiitos, Raija, kesäterveisistäsi. Teillä on kesä paljon pidemmällä kuin meillä. Kävelykisa kestää vielä kahdeksan päivää. Kiitos muistamisesta!

Paavo Hautala kirjoitti...

Nyt 22.5. pihastamme ovat kaikki lumet sulaneet. Krookukset, tulppaanit ja muut kevään ensi kukat kukkivat. Kesän tulo on aina yhtä sykähdyttävä kokemus. Luomisen teema valtaa sydämen aivan luonnostaan. Ilman Luojaa elämää ei olisi olemassa. Ilman Luojaa elämä ei säilyisi. Kiitos Jeesus, että olet meidän Luojamme ja Lunastajamme. Sinulle haluamme antaa kiitoksen, ylistyksen ja kunnian!