tiistai 21. kesäkuuta 2011

Matkakertomus 10.-20.6.2011

Lähdin matkalle 10.6. klo 19.30 ja saavuin takaisin Kuusamoon, eilen 20.6. klo 20.00.
Perjantaina 10.6. ajelin Ouluun ja olin yötä Suvin perheen luona. Sapattina 11.6. klo 11.20 näin Suvin ja Tonin vauvan ensimmäistä kertaa. Tyttärentytär oli päivän vanha ja aivan ihana "mussukka". Vauvan syntymäpaino oli 3270 g ja pituus 48,5 cm. Vauvalla oli mustat hiukset. Vein sairaalaan kukat ja Suville vähän herkkuja. Paluumatkalla näin vauvan uudelleen, kotonaan. Anne oli tullut vauvaa ja Jessicaa hoitamaan. Tulimme sitten maanantaina 20.6. yhtä matkaa Kuusamoon, tai ainakin melkein. Anne huomasi Kiimingissä, että hänen laukkunsa oli jäänyt Ouluun ja hän joutui palaamaan takaisin sitä noutamaan. Minä jatkoin matkaa yksikseni ja olin perillä vajaa tunti aikaisemmin kuin Anne.

11.6. ajelin Oulusta Tampereelle. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja paahtava helle sai hikirauhaset toimimaan niin, että vettä piti juoda vähän väliä. Kaunista kesäistä Suomea oli ilo katsella. Matka oli kuitenkin uuvuttavan pitkä. Saavuin Aitolahteen klo 20.00. Onneksi Kirjatoimen rannassa oli hyvä uimaranta. Heitin talviturkin pois. Yövyin Aitolahden adventtikirkossa.
Su 12.6. klo 10.00 alkoi edustajiston kokous, joka päättyi vasta illalla. Lähdin Laukaalle kahdeksan maissa illalla ja saavuin Kallioniemeen yhdentoista maissa illalla. Terho, Sini, Mikael ja Tosca-koira olivat Kallionimessä. He olivat laittaneet huoneeni pöydälle pienen iltapalan. Aamulla oli ilo käydä herättämässä Mikael, joka nukkui yläpetillä, kuten Terhokin lastenleirien aikoihin, pikkupoikana. Huonetoverinani oli Veli Keronen Joensuusta. Oli mukava tavata häntä pitkästä aikaa. Juttua riitti pitkälle yöhön.
13.6. alkoi turvallisuuskoulutus. Suoritimme ensimmäisinä Suomessa turvallisuuspassin. Passini numero on kahdeksan (8). Keittiöllä työskentelevät tarvitsevat hygieniapassin ja nyt nuorten parissa työskentelevät tarvitsevat turvallisuuspassin. Koulutus oli tehokasta ja se oli hyvin kattava. Nyt minun pitää laatia leirilleni turvallisuus ym. tarvittavat lakisääteiset suunnitelmat.

Viikolla minulle sattui pieni haaveri. Saunasta uimaan mennessäni en huomannut, että päässäni oli silmälasit. Pienen sukelluksen jälkeen lasit olivatkin sitten järven pohjassa. Laiturin päässä on melko syvää ja ilta alkoi hämärtää. Saunassa oli nuori reipas mies Joensuusta. Pyysin Jaakko Pappiselta apua silmälasieni etsimisessä. Hän sukelsi ja yritti löytää lasini, mutta koska vesi oli melko kylmää, hänen piti mennä saunaan lämmittelemään. Lupasin hänelle 20 euroa, jos hän onnistuu löytämään lasini. Jaakko innostui sukeltamaan uudelleen ja minä rukoilin laiturilla, että hän löytäisi lasit järven pohjasta. Meille molemmille tuli mieleen sama Raamatun kohta: profeetta Elisan aikana uponnut kirves, joka saatiin ylös puupalan avulla. Nyt veteen piti heittää Jaakko, joka onnistui löytämään lasini ja niin sain takaisin näköni jälleen.
Kiitos Jaakko! Olit minulle taivaan lähettiläs! Teologiset pohdintasi olivat myös, kiinnostavia.

Turvallisuuskoulutuksen jälkeen alkoi työntekijäleiri ja sen jälkeen alkoi Missioleiri ja lopuksi vietettiin Jyväskylän Paviljongissa Adventtikirkon kesäjuhlat. Kesäjuhlien teema oli tänä kesänä: "Rukoillen ja palvellen".
Saimme kuulla paljon hyvää opetusta. Sana, rukous, musiikki ja laulut vahvistivat ja yhdistivät juhlaväkeä Jumalaan ja toinen toisiinsa. Ystävien tapaaminen juhlilla on tärkeä osa juhlien kokonaisuudesta. Minulla oli myös oma myyntipiste, jossa myin nuorten leiritoiminnan tukemiseksi, kortteja ja adresseja n. 300 euron edestä.

Juhlilla jätettyjen kirjallisten esirukouspyyntöjen puolesta rukoileminen oli annettu Veli Kerosen vastuulle. Hän pyysi minua rukoilemaan kanssaan esirukouspyyntöjen puolesta. Rukouspyyntöjä oli tullut paljon. Etsimme hiljaisen huoneen ja rukoilimme vuoron perään kaikkien pyyntöjen puolesta. Aikaa kului puolitoista tuntia ennen kuin viimeinen pyyntö lähti taivaan pyhäkköön ylimmäisen papin Jeesuksen sydämelle. Toivottavasti kaikki saavat avun ja armon oikeaan aikaan. Jos tätä blogia lukee sellainen, joka jätti juhlilla esirukouspyynnön ja on nyt saanut rukousvastauksen, niin olisi rohkaisevaa lukea siitä tämän kirjoituksen kommentissa. Kiitos Veli Keroselle yhteisestä palveluksesta, rukousalttarilla. Uskon, että Herra kuuli rukouksemme ja on jo vastannut monille. Pyysin myös omana rukousaiheenani, että Herra lähettäisi vähintään kaksitoista "opetuslasta" tämän kesän eräriparille omalle luokalleni. Tähän saan vastauksen melko pian. Jos tätä lukee 12-16-vuotias nuori, niin tässä on kutsu sinulle. Myös vanhemmat voivat kannustaa nuoria lähtemään liikkeelle! Löydät ohjelman seurakuntamme kotisivuilta www.kuusamo.adventist.fi

Opin matkallani monenlaisia asioita, joista kirjoittelen myöhemmin.

2 kommenttia:

Terho kirjoitti...

Hyvä, kun lasit löytyivät! Kallioniemessä on onneksi hiekkapohja mutapohjan sijaan.

Paavo Hautala kirjoitti...

Nämä silmälasit, joiden kautta nyt katselen maailmaa muistuttavat Jumalan avusta.
Uusien lasien hankkiminen olisi ollut kallis juttu. En tiedä olisiko vakuutus korvannut tällaisen vahingon?
Jos lasit olisivat pudonneet vähän kauemmaksi laiturista, niitä tuskin olisi löytynyt, koska Peurunkajärvi on erittäin syvä järvi. Oliko niin, että tälläkin kohdalla on n. 70 m:n pudotus.