sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Oliko Juudas narsisti?

"Juudas meni heti Jeesuksen luo ja sanoi: "Terve, rabbi!", ja suuteli häntä. Niin Jeesus sanoi hänelle: "Ystäväni, mitä varten tulit tänne?" Silloin miehet tulivat Jeesuksen luo, kävivät häneen käsiksi ja vangitsivat hänet." (Matt. 26:49,50.)

"Ystävän lyönnitkin ilmaisevat uskollisuutta, mutta vihamiehen suudelmat ovat petollisia." (San. 27:6.)

Petollinen rakkaus on vaarallista. Se kätkee taakseen paljon pahaa, jota ei heti huomata. Valheella on kuitenkin lyhyet jäljet. Ennemmin tai myöhemmin petokset paljastuvat. Jeesus tiesi, että Juudas oli petturi, mutta todellisen ystävyyden ja rakkauden avulla Jeesus yritti johdattaa Juudaksen totuuden tielle. Jeesuksen osoittama rakkaus ei kuitenkaan muuttanut Juudaksen sydäntä. Juudas halveksi tuota rakkautta ja antoi pahan tehdä työtään omassa sydämessään, kunnes sydän paatui.

Juudas oli rikollinen. Hän oli varas. Hän osasi peittää varastamisen ihmisiltä, mutta ei Jeesukselta.

Ihminen voi olla ulospäin hyvin rehellisen oloinen, vaikka hänen sydämensä olisikin täynnä petosta. Ylenpalttisilla suudelmilla hän pettää kanssaihmisiään ja etsii luottamusta niissä kohteissa, joita hän aikoo myöhemmin pettää. Saatuaan luottamuksen, hän aloittaa kavalan työnsä, pettämisen, valehtelemisen ja varastamisen. Tällainen ihminen sairastaa paholaisen tautia. Tätä tautia sairastava on sokea. Hän ei tunne tarvitsevansa apua, ei Jumalan apua eikä ihmisten apua. Omat virheensä ja petollisuutensa hän siirtää niihin ihmisiin, joita hän pettää.

Onneksi kukaan ei voi pettää Pyhää Henkeä. Viimeisenä päivänä kaikki paljastuu. Paha saa palkkansa.

Juudaksen kaltaisia ihmisiä on maailmassa paljon. Heitä sanotaan narsisteiksi. Narsisti sairastaa paholaisen tautia, jota ihmiset eivät voi parantaa. Jos jatkuvasta tietoisesta pahantekemisestä ei tule koskaan syyllinen olo, tauti on kuolemaksi.

Syntinsä tunnustavalla on toivoa. Katumuksen ja parannuksen kautta Jeesuksen luo tulevalla on iankaikkisen elämän lupaus ja syntien anteeksianto Jeesuksen veressä.

Ei kommentteja: