maanantai 22. helmikuuta 2016

"Hyvä on, että sydän on puhdas! Hyvä on, että viha on poissa!"

"Olkoon rakkautenne vilpitöntä, vihatkaa pahaa ja pitäkää hyvästä kiinni. Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämisiä toisianne kohtaan. Toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne." (Room. 12:9,10.)

Vilpitön rakkaus on Jumalan lahja. Se on Pyhän Hengen hedelmä. Siinä ei ole itsekkäitä taka-ajatuksia. Lähimmäinen tulee siunatuksi vilpittömän rakkauden kautta. Meidän pitää pitää lujasti kiinni vilpittömästä rakkaudesta, ettei paha saa valtaa sydämessämme. Kun ajattelee, että kaikki ihmiset ovat meidän veljiämme ja sisariamme, niin ajatukset liikkuvat siellä, missä kunnioitetaan tasa-arvoa ja keskinäistä rakkautta.

Paavalilla on paljon urheilusta otettuja vertauksia, joilla hän kuvaa hengellisiä totuuksia. Keskinäinen kunnioitus on kilpailemisen arvoinen asia. Tämä onkin ainoa kilpailu, joka varmuudella rakentaa keskinäistä rakkautta ja yhteyttä. Jos me kilpailemme vallasta, omasta paremmuudestamme ja suuruudestamme, joudumme kiusaukseen tehdä läimmäisillemme pahaa ja vahinkoa.

Helläsydämisyys ihmissuhteissa pitää toista ihmistä parempana kuin itseään. Tällaisen rakkauden valtaama koti tai mikä tahansa muu yhteisö, säilyttää rauhan, ilon ja harmonian.

Kilpailuhenkinen maailma kasvattaa helposti sellaisia ihmisiä, jotka haluavat olla aina muita ihmisiä parempia. Heidän mielipiteensä ja tahtonsa pitää aina voittaa ja toisen ihmisen on alistuttava hänen tahtonsa alle. Ellei näin tapahdu, tulee ilmiriita, joka purkautuu sopimattomaan käyttäytymiseen. Huutaminen, kiroaminen, toisen syyttäminen ja alistaminen sekä väkivaltainen käyttäytyminen on seurauksena ja rakkaudesta ja helläsydämisyydestä ei ole silloin mitään tietoakaan.

Pitkään jatkunut itsekäs asenne kylmentää rakkauden ja läheiset ihmiset voivat ajautua kauaksi toisistaan. Puolisot voivat paeta toisiaan, ettei konflikteja pääsisi syntymään. Monissa tapauksissa viha kasvaa kaunaksi ja katkeruudeksi ja ihmiset päätyvät eroon toinen toisistaan, koska he eivät halua antaa periksi omista mielipiteistään ja pyytää sekä antaa toisilleen anteeksi.

Anteeksi pyytäminen ja anteeksi antaminen on jumalallinen lääke, joka parantaa suhteita ja valmistaa sydämen ottamaan vastaan Jeesuksen Kristuksen veren kautta saadun sovituksen ja puhdistuksen synneitä.

"Hyvä on, että sydän on puhdas! Hyvä on, että viha on poissa!"

Siunattua päivää kaikille nettiseurakuntani "lampaille"!

Ei kommentteja: