keskiviikko 24. helmikuuta 2016

"Älä siirrä ikivanhaa rajaa!"

"Älä siirrä ikivanhaa rajaa, jonka esi-isäsi ovat asettaneet paikalleen." (San. 22:28.)

Tontit ja maa-alueet merkitään rajapyykeillä ja tiedot niistä säilytetään huolellisesti viranomaisten hallussa. Jos ihmiset muuttelevat rajapyykkien paikkoja oman mielensä mukaisesti, niin siitä seuraa ongelmia, joita käsitellään käräjillä. Syylliset joutuvat tuomiolle.

Jumala on asettanut ihmisille ja koko luomakunnalle omat rajansa. Näiden rajojen muuttaminen ja rikkominen on vaarallista ja laitonta.

Luomisen yhteydessä jokaisen rajan kohdalla Jumala totesi, että näin on hyvä. Jos olemme epätietoisia siitä, missä raja kulkee, niin meidän pitää tutkia  Raamatusta Jumalan asettamat rajat, hyväksyä ne, ja antaa niiden olla omalla paikallaan, ja totella niitä. Ne ovat meille hyväksi.

Synti tuli maailmaan, kun Jumalan asettamat rajat ylitettiin ja rikottiin.

Sellaiset esi-isät, jotka ovat palvelleet Jumalaa hengessä ja totuudessa, ovat opettaneet lapsilleen ja jälkipolvilleen Jumalan asettamien rajojen hyvyyden ja tärkeyden ja sen missä nämä rajat kulkevat. Näiden rajojen huomioonottaminen on Herran pelkoa ja se on viisautta.
Jumalan asettamien rajojen omavaltainen siirtäminen ja ylittäminen on kohtalokasta.

Jos kodeissa, kouluissa ja koko yhteiskunnassa siirretään Jumalan ikiaikaiset rajat ja rikotaan niitä koskevat lait ja säädökset, jotka suojelevat elämäämme, niin joudumme korjaamaan turmeluksen ja laittomuuden tuhon hedelmän.

"Älä siirrä ikivanhaa rajaa, jonka esi-isäsi ovat asettaneet paikalleen", on meidän ajallemme tärkeä muistutus, ettemme joutuisi Jumalan valtakunnan rajan ulkopuolelle, ikuiseen eroon Jumalasta.

Ei kommentteja: