lauantai 1. toukokuuta 2010

Vappumarssi on nyt onnellisesti ohitse!

Kuusamon vesisateessa marssi tänään 21 ihmistä, jotka halusivat sanoa Ei naisiin kohdistuvalle väkivallalle. Poliisiauton perässä oli turvallista kulkea keskellä Kitkantietä. Marssijoilla oli kädet täynnä ilmapalloja, koska niitä oli varattu 300 kpl. Vesisade ja helium-kaasun vähentyminen yön aikana palloista vaikuttivat siihen, että ne eivät nousseet taivaalle. Nyt niitä riitti jaettavaksi torille kokoontuneelle väelle. Erityisesti lapset olivat iloisia, kun he saivat kauniin värisiä ilmapalloja kotiin vietäväksi. Tämä olikin hyvä asia. Tärkeä teema menee nyt paremmin perille, kun kodeissa lapset kyselevät, että mitä palloihin painettu logo tarkoittaa? Vanhemmat saavat tilaisuuden keskustella lastensa kanssa väkivallattomuudesta. Eräs pallorypäs sai äkkilopun, kun poikajoukko innostui hyppimään pallojen päällä. Pallot paukkuivat jalkojen alla ja pian iso kasa pallojen riekaleita lojui torin kivetyksellä. Paukuttelu oli pojista hauskaa puuhaa. Kiltisti pojat keräsivät siniset pallojen jäänteet roskikseen. Näin Kuusamon tori jäi siistiin kuntoon lähdettyämme sieltä pois.

Hannu Takkula piti jämäkän puheen väkivallan lopettamisen puolesta. Hannu kertoi, että häntä oli pyydetty moneen muuhunkin paikkaan puhujaksi, mutta tämän aiheen hän katsoi olevan menolistallaan ykkösenä.

Jokainen ihminen on arvokas. Kaikilla on oikeus ihmisarvoiseen kohteluun, rauhalliseen ja turvattuun elämään. Maailmassa tapahtuu monia vaikeita asioita, kuten maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset, tsunamit jne. Näille asioille emme voi mitään.
Väkivallan suhteen on toisin. Väkivaltaiseen käyttäytymiseen voidaan ja siihen pitääkin puuttua. Hannu rohkaisi marssijoita sanomalla, että te olette lähteneet sateella marssimaan hyvän ja tärkeän asian puolesta. Työnne ja vaivannäkönne eivät ole menneet hukkaan, jos yksikin elämä pelastetaan tämän työn kautta väkivaltaiselta kohtalolta.

Väkivaltaa koskevat tilastot puhuvat karua kieltä. Eräässä tutkimuksessa 28 % neuvolassa kävijöistä olivat kokeneet väkivaltaa.

Kuusamossa 57 henkilöä on tällä hetkellä sitoutunut sanomaan Ei naisiin kohdistuvalle väkivallalle. Jos sinäkin haluat olla mukana tässä kampanjassa, voit tulla Kuusamon Adventtikirkolle allekirjoittamaan Suomen presidentille, hallitukselle ja YK:n pääsihteerille osoitetun vetoomuskirjeen. Panderolli lähtee ensi viikolla Kuusamosta kiertämään Suomea. Täällä siihen tuli naisia tukevia viestejä enditnow-marssiin osallistuvilta ihmisiltä. Kiitos niistä!

Hannu toivoi, että ko. kampanja menestyisi hyvin Suomessa ja koko maailmassa. Väkivallaton maailma on turvallinen ja hyvä paikka asua. Siihen meillä kaikilla ihmisillä on oikeus.

Kiitos Hannu ja Anne Takkula arvokkaasta ja tärkeästä työstä jota teette laajalla kentällä. Muistamme teitä ja työtänne rukouksin!

Kiitos kaikille, jotka olitte mukana enditnow-tapahtumassa! Tämä vappu jää mieleen meille kaikille, mutta erityisesti Impille, joka marssi 70-vuotissyntymäpäivänään.

Ei kommentteja: