maanantai 17. toukokuuta 2010

Helteet toivat kesän Kuusamoon

Kesä tuli Kuusamoon kertaheitolla. Järvistä lähtivät jäät ja lumet sulivat helteiden tähden nopeasti. Lumikasoja löytyy kyllä vieläkin.
Etupihan krookukset ovat jo kukkineet, mutta varjoisessa paikassa niitä näkyy vielä olevan. Tulppaanit tulevat seuraavaksi tuomaan oman tervehdyksensä alkaneesta kesästä.
Pihatöitä olisi nyt paljon, mutta flunssan tähden en pysty vielä näihin hommiin.
Soitin tänään osuuskunnalle ja kyselin pihatyöntekijää. Tällä viikolla lupasivat lähettää työntekijän. Sain tietää, että ko. työsuoritukset kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.

EU-ruokajakelu meni perjantaina nopeassa tahdissa. Ruokajono alkoi muodostua oven taakse jo tuntia ennen jakoa. Oven takana oli tavalliseen tapaan pitkä jono ennen kuin ovi avautui klo 10.00.
Tunnissa n. 4000 kg oli jaettu.
Seuraavan kerran jaamme syksyllä, jos Herra suo.

Timoteuksen jälkeen kirppiksen vastaavaksi tulee Raija Hänninen Varkaudesta. Raija vastaa kirppiksestä kesäkuun loppuun saakka.
Olisitko sinä innokas tulemaan vapaaehtoistyöhön Kuusamoon hänen jälkeensä esimerkiksi heinäkuun ajaksi? Sinulle on järjestetty ilmainen majoitus kirppiksen alakertaan.

1 kommentti:

Funderberi kirjoitti...

Oli hienoa olla pienellä panoksella mukana tuon 4000 ruokakilon jakelussa. Seuraavia kertoja varten kannattaisi tehdä lista pakkaajista jo ennen ruokatilausta: jos kukin ottaisi vastatakseen 20 pussin pakkaamisesta, saataisiin viidentoista henkilön voimin pakattua tuo 4000 kiloa. Näin tuon kokonaismäärän eli 350 pussin pakkaaminen sujuisi kaikille osallistumisen iloa tuottaen.

Tervetulotoivotus Raijalle: pääset mukaan kivaan porukkaan. Ja kuten arvaat, parasta tässä työssä on seurustelu asiakkaitten kanssa. Mikäli olet samanlainen kirppariaddikti kuin minä, saat nauttia myös öisistä kirparivierailuista: voit vaeltaa vaaterekkien ja pikkutavaran lomassa aamutunneille asti, jos uni ei tule silmään. Kolmen tähden majapaikka kirpparin alakerrassa tekee tämän symbioosin mahdolliseksi. Kellariasunto takaa sinulle makoisat unet myös yöttömässä yössä: seinässä kun ei ole ikkunaa. Tuuletus kuitenkin hoituu toisella tavalla. Ja oma keittiö ja suihku on käden ulottuvilla.

Vaikka minun vastuuni kirpparilla kohta puoliin päättyykin, jatkuu työni Karpalon projektisihteerinä muissa merkeissä 31.5. asti. Esimerkiksi 28.5. perjantaina on ETRA LIITON vuosikokous Jyväskylässä. Paavolla on tarkoitus esitellä siellä Kuusamon Karpalo-hanketta muiden paikallisjärjestöjen edustajille.

Timoteus