lauantai 11. tammikuuta 2020

Jeesus on maailman parantaja!

"Pietari alkoi puhua ja sanoi: "Nyt minä todella käsitän, ettei Jumala katso henkilöön vaan että jokaisessa kansassa se, joka pelkää häntä ja tekee sitä, mikä on oikein, on hänelle mieleinen. Hän lähetti sanan Israelin lapsille julistaen evankeliumia rauhasta, joka tulee Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen, joka on kaikkien Herra" (Ap.t. 10:34-36.)

Vahvat perinteet ja ennakkoluulot pystyttävät muureja, jotka estävät läheisen kanssakäymisen ihmisten välillä. Evankeliumi on rauhan evankeliumi, joka tuo meidät yhteen. Evankeliumin vastaanottaminen toisi nopeasti rauhan kaikkien kansojen välille.

"Hän on ilmoittanut sinulle, ihminen, mikä on hyvää. Mitä muuta Herra sinulta vaatii, kuin että teet sitä, mikä on oikein, rakastat laupeutta ja vaellat nöyrästi Jumalasi edessä?" (Miik. 6:8.)

Oikein tekeminen, rakkaus, laupeus ja nöyryys ovat Jeesuksen sydämeltä annettuja lahjoja meille. Ne ovat siunauksia, jotka parantavat maailmaa.

Pietarin sydän avartui erikoisen näyn kautta, jossa häntä pyydettiin syömään ravinnoksi kelpaamatonta ruokaa. Pietari ymmärsi Jumalan puheen ja opetuksen siitä, ettei meidän ihmisten pidä ajatella ja sanoa Jumalan puhdistamaa ihmistä epäpyhäksi ja saastaiseksi. Tuomitseva ja kylmäkiskoinen asenne lähimmäisiämme kohtaan on suurena esteenä evankeliumin parantavan voiman leviämiselle. Sisäinen ja ulkoinen rauha on mahdollista vain Jeesuksen Kristuksen kautta, joka on kaikkien Herra. Jeesus on maailman parantaja!

Ei kommentteja: